Наследниците на "Титан" се развихриха в Бургас
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Наследниците на "Титан" се развихриха в Бургас

В Бургас на няколко фронта тече подмяната на наземни контейнери за отпадъци. Забелязва се активност например в най- големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Първоначално по новите липсваше обозначение, което да поясни, че там трябва да се изхвърлят смесени битови отпадъци. Това разкриват в свой материал колегите от "Черноморски фар".

Конкретизират, че са сложени необходимите разяснителни надписи, които да ориентират гражданите за функцията на новите придобивки. В тях е забранено да се изхвърлят следните отпадъци: за рециклиране, строителни, растителни, едрогабаритни, дрехи, както и опасни предмети и течности.

От сметосъбиращата фирма призовават жителите да не изхвърлят боклуците си насипно, а само в торбичка.

Старите съдове ще се подменят с нови по- високи от досегашните, като целта е да се предотврати пръскането на отпадъка. Софийската фирма „Нелсен - чистота" ЕООД ще чисти Бургас и общината през следващите пет години. Тя спечели обявената от Община Бургас обществена поръчка, чиято стойност бе 65 250 000 лева без ДДС. Като максималната стойност на договора не може да надхвърля сумата от 78 000 000 лева за целия период.

От софийската фирма са предложили ценова оферта в размер на 64 934 411 лева с ДДС. За събиране и транспортиране на отпадъците до съоръженията за третиране е дадена цена от 35 177 125 лева без ДДС. За почистване и поддържане на чистотата на обществени места - 19 249 226,74 лева без ДДС. За зимно поддържане - 4 604 930,63 лева без ДДС.

До избора на нова фирма се стигна, след като договорът с консорциума „Титан" приключи. Поръчката бе обявена в края на миналата година, но до сключване на договора с избрания изпълнител се стигна в средата на април.

 

Кеворк ДадурянКоментари

Атанас Няголов

1 окт, 2019 17:00

Защо са пластмасови новите контейнери????????? Нали не трябва да се замърсява природата

Отговори