Нетрадиционна, но ефективна технология за миене на улиците в Бургас
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Нетрадиционна, но ефективна технология за миене на улиците в Бургас

Въпросът за това, защо по време на дъжд се мият улиците, вълнува шофьорите периодически, включително в Бургас. В действителност, специализираните коли, придвижващи си по градските улици в дъждовно време, изглеждат наистина странно.

Да се мият улиците по време на дъжд е по- ефективно, конкретизират от "Нелсен- Чистота" Бургас. При измиването на улиците работи същият принцип, както при прането: предварителното накисване, позволява на домакините да се справят и с най-силните замърсявания. Измиването на улиците по време на дъжд е много по-икономично, от колкото в слънчево и сухо време. За да се измие мръсотията, трябва преди това да се накисне. В дъждовно време, мръсотията, попаднала в асфалта се разкисва и по-лесно се измива. Така спестяваме вода. Колите от чистотата трябва единствено да пуснат силна струя и да отмият мръсотията. Така улиците по- бързо се изчистват. Дъждът само покрива праха, а машината го измива и премахва от улиците.

В дъждовно време, на пътя попада и пръст от колелата на автомобилите, които са били паркирана на тревните площи. Тази кал от колите тече към тротоарите и пътечките в тревните площи, разположени по-високо от бордюрите. Става така, че ако не бъдат измити веднага тези кални потоци ще изсъхнат и ще се превърнат в прах. След това е трудно да се изчистят, тъй като прахът влиза в асфалтовото покритие и го разрушава. Когато в града вали, мръсотията се надига, пътищата стават хлъзгави. Ако не се измие от водните струи се получава една мръсна бъркотия.

Колкото до това, което често можете да видите, а именно, че струите не са достатъчно силни, може да се обясни с това, че в машината е свършила водата. В такъв случай, тя се изпраща за зареждане и напрежението се възстановява. Лятно време, когато слънцето е силно, измиването на улиците е просто за охлаждане на пътното платно и защитата му от преждевременно износване.

 

 

Кеворк ДадурянКоментари