Турска имотна империя до Айтос /снимки/
  • 13
  • 4
  • 3
  • 1
  • 4
  • 3
  • 3
  • 4

Турска имотна империя до Айтос /снимки/

В доста ударни темпове, най- красивата и зареждаща география на Айтос става по странен начин притежание на знайни и незнайни турски особи. Това алармират загрижени. Местността известна още като "Слънчева лъка”- отляво по посока Балкана, видимо е бетонирана здравата, включително по места където преди време се развихри мистериозен пожар в чудовищни размери. Безлюдните до скоро балкански възвишения между града и изпъстреното с турски семейства село Зетьово, са кръстени от мнозина: "Анклавът на полумесеца". Девствената гора е преобразена вече с десетки къщи, вили, мастодонти и прилежаща инфраструктура. Предстояло изграждане и на други, имало закупени земи, но са незастроени все още нацяло. Ветрогенераторите откъдето се черпи ток, също били на неслучайни лица. Мнозина са озадачени от услужливото поведение на държавната и най- вече на общинска власт. Доста българи са искали да си купят земя в тази част на айтоския Балкан и да си построят ранчота, далеч от градската среда. Но по една или друга причина, интересът им се изпарява. Може би защото ехото на мюезина ще измести това на пернатите обитатели в района. С днешна дата, горския фонд си има доста стопани от турски произход, които навярно няма да са пасивни на предстоящите местни избори. Защото нужните разрешителни, особено за строеж, са се издавали и се издават от Община Айтос. Това алармират наши източници, които изпращат фотоси в района на Айтоския проход. "Най- милото е това на Айтос. Подарява се с цели шепи. Какво се плаща и на кой...Скоро село Зетьово и града ще се свържат нацяло" се пише още в сигнала. Темата според осведомени не е приятна на кмета Васил Едрев. Досущ като една друга- за скандалния одит на Сметната палата констатирал сериозни нарушения в управлението на Община Айтос преди време. Тогава мониторингът на управлението на публичните финанси и общинска собственост установи, че в Айтос действат порочни практики, свързани с обществените поръчки, определянето на местните данъци и такси, както и продажбата на общинско имущество. Това обаче е друга тема и за нея ще има продължение с конкретика. 

 

ЮниконбгКоментари

Няма значение

7 окт, 2019 0:04

А ДЕТО ЦИГАНИТЕ ОВЛАДЯХА ГРАДА ЦЕНТЪРА Е СТАНАЛО ПЛОЩАД НА МАХЛАТА УТРЕ СИГУРНО ЩЕ ПРАВЯТ СВАТБИТЕ СИ ВЪВ ЦЕНТЪРА

Отговори

Роко

6 окт, 2019 22:24

Има си план успешно се прилага

Отговори

хм

6 окт, 2019 8:03

Какво ти Затюво с Руен иска да сме едно цяло както е тръгнало

Отговори

ментета

6 окт, 2019 1:20

Същиа че по зле и от Врабчев-все слугинаж на ДПС че и на Дост

Отговори

напуснал вече града

6 окт, 2019 1:12

Потурчи тоз общината

Отговори

6 окт, 2019 14:55

Пак ще ви Потурчим още 600години ще стане спокойно

6 окт, 2019 7:40

Някой да събере сили в България да няма малцинства,обединени в един квартал дори.Бай Тошо взе мерки за цигани,турци,за което му се покланям, другите ни предават земята за жълти ст.

6 окт, 2019 7:40

Някой да събере сили в България да няма малцинства,обединени в един квартал дори.Бай Тошо взе мерки за цигани,турци,за което му се покланям, другите ни предават земята за жълти ст.

Тенев

6 окт, 2019 1:09

Едрев е тяхна подлога..Разровете се да видите кой проектира големия ремонта на градския парк и кой го ремонтира.

Отговори

6 окт, 2019 18:33

Кой ще потурчиш вее квадратна глава да ти серам намусората

6 окт, 2019 18:31

Кой ще потурчиш веее квадратна главаада ти серам на мусората