Племенникът на Кишишев стана футболист № 1 на Черноморец
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Племенникът на Кишишев стана футболист № 1 на Черноморец

  17-годишният Антон Узунов беше избран за футболист на месец септември от феновете на Черноморец (Бургас). Роденият през 2002-а година бързак вкара два гола в този период, като се разписа при поражението с 1:2 от Розова долина, а след това вкара втория гол при 3:1 над Хасково у дома. Но не само головете, но и активната игра във всички мачове му спечелиха признанието. Любопитен факт е, че младият талант е племенник на един от най-големите бургаски футболисти за всички времена Радостин Кишишев. В момента той е старши треньор на акулите.
    Той събра 55 процента от вота, като остави зад себе си Слави Шопов, Стойко Иванов и Станислав Дрянов. Наградата на победителя ще бъде връчена преди следващото домакинство с Ямбол в събота.
    "Радвам се, че феновете са гласували за мен, но всичко това е постигнато и заради съотборниците ми и треньорското ръководство, за което съм им благодарен. Наистина не започнахме много убедително, но с всеки мач ставаме по-добри и съм сигурен че в края на надпреварата ние ще бъдем на първо място, казва роденият през 2002-а година Антон Узунов.
    Той не пропусна да благодари на първите си треньори и разказа за началните си футболни стъпки.
    "Започнах да тренирам в Черноморец още на 8 години. Безкрайно съм задължен на първите ми треньори Петър и Пламен Младенови, които ми дадоха началните стъпки в най-великия спорт. Искам да кажа, че моя в набор 2002 имаше много талантливи момчета и постигнахме много за марката Черноморец, след като се класирахме на Световните финали на Купа Данон в Бразилия. Там завършихме на 10-о място, което е неподобрен успех на български отбор и досега. Завинаги ще си спомням как победихме отборите на Уругвай и САЩ, завършихме наравно с аржентинската и английската формация. Играхме на стадион арена Коринтиас пред 40000 хиляди души, но загубихме с 2:1 от френския отбор и останахме 10-и. Това беше нещо уникално, но се надявам в бъдеще да имам по-големи успехи.
    Но Антон Узунов освен, че играе за Черноморец, е и фен на родния си отбор. И това е много важно и допълнително мотивиращо.
    "Тръпката да излезеш да играеш за този отбор е неописуема, без значение на какво ниво. А треньор да ти бъде един от най-успешните български футболисти Радостин Кишишев- за мен това е сбъдната мечта и се надявам един ден да постигна поне малка част от неговите успехи", завърши младият футболист.
    След 10 изиграни кръга "акулите" са на 3-о място в класирането с 20 точки, изоставайки на 6 от лидера Созопол.

 
 


Коментари