Атанас Терзиев гарантира експертност и високи възнаграждения в общинските предприятия на Несебър
  • 6
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Атанас Терзиев гарантира експертност и високи възнаграждения в общинските предприятия на Несебър

Увеличаване на заплащането на служителите, работещи в общинските предприятия и извършващи административни услуги е сред акцентите, заложени в програмата на Атанас Терзиев. 
 
Според него при правилни разчети, могат да бъдат заделени необходимите средства за осигуряване на по-достойно заплащане. В последните години трудно се намират хора за експертните позиции и администрацията рискува да се обезкърви, казва Терзиев. Той е категоричен, че общинските предприятия няма да бъдат закривани, а напротив, за служителите в тях ще бъдат осигурени достойни условия за труд. 

Кандидатът за кмет на община Несебър с бюлетина 43, сподели че в общинските предприятия заплатите на служителите на този етап са твърде ниски. 

"Трябва да има стимули за хората, работещи в тях, които да съответстват на по-високия икономически стандарт в община Несебър. Този сектор е неглижиран, а служителите работят за минимални месечни възнаграждения, което не е адекватно за една от най-богатите общини в България", каза Терзиев.

Подкрепа за администрацията е част от плана за осигуряване на стабилни доходи в Община Несебър. В него Терзиев предлага също да се създаде предприятие "Развитие", подобно на УПП "Сл. бряг" от близкото минало, което да наема освободените след туристическия сезон работници и да организира труда им за изпълнението на общински и частни проекти срещу заплащане. Така средствата за общинско благоустрояване остават в общината и гарантират работа и достойно заплащане на местните жители.

Кандидатът за кмет на Несебър и неговият екип вече са направили необходимият експертен план, така че средствата за общинските предприятия да не бъдат в ущърб на важните за развитието на общината проекти.
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Коментари