Степан Дадурян: Кварталът на разврата и обирите- с нов облик и ред /снимки/
  • 5
  • 0
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Степан Дадурян: Кварталът на разврата и обирите- с нов облик и ред /снимки/

Най- старият квартал на Бургас е под циганско робство. "Победа" или още Кумлука е символ на безчинствата във всяко едно отношение. "Инкубатор" на престъпници за целия град. Определено не става въпрос само за шумов терор в Кумлука. Безпощадно и насилствено съвсем наскоро банда смугли нападат и ограбват възрастна жена. Пак наскоро, жрица на любовта от ромски произход прави секс за пари с клиент в градинка на централната част на квартала. А на метри от нея е било...малкото й дете. От незнайно какъв биологичен баща. Пак наскоро, доказан симулант се хвърля върху кола на ул. "Индустриална" с идеята да се изкара, че е кървав инцидента и да последва изнудване за пари. С "помощта" на бандюгите, дебнещи от засада. Продава се дрога непрестанно, битовите кражби са ежедневие, ромите ходят въоръжени, а южния плаж на Бургас е там и потвърждава представата за един друг и непознат Бургас. За живущите в основната му част. Който не вярва, може ей сега да отиде там по тъмна доба и да се убеди. Но е добре да знае, че уличното осветление почти не работи там където го има, а полицейското управление няма нощно дежурство. На места е натрошена дограмата по сградата и "кръпката" е с картон. Жени, малки деца и възрастни хора треперят от страх при придвижване. При това в централната част на квартала, където е изцяло българско населението. А какво остава да правиш "маневри" във вътрешността на гетото. По официални данни "Победа" наброява малко над 7000 души като не повече от 10 % е автентичното българско население. Степан Дадурян /на снимката, из алеите на Кумлука/ от коалиция "Ние, Гражданите" който като журналист и общественик през годините е показвал и доказвал това, отправя апел за доверие към бургазлии на местния вот. Разкрива решението което трябва и ще бъде приложено на най- първо време. "Осветяват се парка и улиците. Слагат се камери, които да се гледат в реално време в интернет пространството. Полицейски патрул през нощта. Повече правомощия и на общинска полиция, специално за там при нужда. Оплакванията основно са от пришълците. Дори и местните роми се оплакват от тях. Но има една хубава поговорка- кучето скача според тоягата. Ред, сигурност и законност. Уверявам, че ще направя и невъзможното. Защото съм бил в "огъня" и съм излизал от него. Но много други не са се отървавали от ромската агресия и наглост. Противодействие трябва защото ситуацията е нетърпима и въпрос на време е да загърмят пищови там и не само там в Бургас" конкретизира Степан Дадурян. Има конкретен план и за другите цигански махали в общината.

 

ЮниконбгКоментари

Славка Господинова!

13 окт, 2019 11:14

Драги ми Дадурян, явно това е предизборна агитация! В този квартал съм се родила, преди., ., много много години и когато ни събориха къщите, вече съм в М. рудник! Позната ми е и ситуацията и манталитета на циганите! Когато сложите и камери и осветление и на другия ден са здрави, обадете ми се! В Кумлука, нищо здраво не остава! С полиция, всеки ден, децата на училище..!

Отговори

Иван Киров

10 окт, 2019 23:20

Тук живот няма.Има само страх в хората.Но вече ни писна....идва времето на саморазправата.Много скоро ще ви покажа как трябва да се реагира на престъпленията на тия изроди!!!!

Отговори

Иван Киров

10 окт, 2019 23:20

Тук живот няма.Има само страх в хората.Но вече ни писна....идва времето на саморазправата.Много скоро ще ви покажа как трябва да се реагира на престъпленията на тия изроди!!!!

Отговори