Ненормална работа! Цената на попчето достигна тази на заргана
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ненормална работа! Цената на попчето достигна тази на заргана

През тази есен определено няма логика в предлагането и търгуването на прясна черноморска риба. Никой не се наема да каже ясно защо цените са "солени" и кое налага това. При това в риболовен урожай, какъвто е този период. Попче каквото има например целогодишно у нас, "удари" 10 лева за килограм в магазините край морето. Далеч по- деликатесния зарган, който е мигрираща риба също е с такава цена за килограм. Независимо, че рибарите масово се хвалят с богат улов. Както на зарган, така и на попче. Що за ценообразуване се вихри и каква логика се гони е мистерия. Определено тази есен, не е като останалите. Супер хищните и супер деликатесните риби като паламуд, чернокоп и лефер ги има, но са в ограничени количества и цените са високи. Морето "ври" от сафрид, но цената по магазините пак е височка за това време на годината. Сафрид с големина на граца се търгува за 6- 7 лева. На народни цени е барбуна, на тържищата се търгува за 4 лева. Всичко изброено по- горе касае черномореска фауна, а не сладководна или океанска.

 

Кеворк ДадурянКоментари

Петьо

21 окт, 2019 16:16

Цените не са солени а скандалби. Правилно писабие, да си я ядат рибата тея кожодври измисляци

Отговори

22 окт, 2019 9:02

Първо се научете да пишете грамотно И сега-ако ВИ се яде риба и ако Ви стиска Влезте в морето и си я Хванете сами-толкова трудоемък и тежък труд е ,че едва ли някой който си плямпа неграмотно ще влезе в морето.Не всеки има 'топки' и му стиска да влиза в непредсказуемото море - затова ще мълчите и ако Ви се прияде риба ще си я плащате-колкото си струва.Научете се да уважавате труда на хората.Не само Рибарския като цяло на всички трудолюбиви хора -като земеделци и селско стопански производители!!!!!

Владимир

21 окт, 2019 14:37

Това ми изглежда на статия "копи+пейст" от преди година, едно и също чета.

Отговори

С.Симеонова

21 окт, 2019 13:52

Явно има доста Не компетентни журналисти, които са писали статията.Като цяло тази година по точно този сезон е доста оскъден в количеството риба ,а не както се споменава че морето "ври ' от риба.Много се ядосвам на хора, които си нямат понятие от Риболов- Любителски и Стопански да дават Не компетентни мнения по въпроса,Занимавам се със стопански и любителски Риболов и мога смело да твърдя ,че тази есен количеството на риба в Черно Море е значително намаляло в сравнение с предходни години.Тази е и причината черноморската риба да държи висока пазарна цена.В крайна смета всички знаем че количеството определя и цената.Така че Господа Не компетентни Журналисти-като пишете статии се постарайте да сте запознати в подробности с даденият материал и тогава да изказвате Някакви мнения или становища.И за да е ясно на всички-от Мен, която е в занаята -Цената на рибата тази година ще остане висока докато наистина Морето не 'Заври' от риба.Но за сега не се очертава - ще се наложи да се примирите с тези Цени-все пак Риболовците имат не само своите разходи и консумативи ,но трябва и да се изхранват с това което изкарат!!!

Отговори

21 окт, 2019 21:13

Аз в подкрепям точно казано ,стопански риболов се занимавам от 30 г внесал съм десетки хиляди лв за оборудване и данаци , в крайна сметка намирам мрежите накъсани от лубител защото воблери се е закачил , при това че те имат право на човек 3 кл , затова морето става като обран бостан , впрочем също като държавата, липсва контрол от ИАРА и ДИК и най вече от Г полиция .

Риболовец

21 окт, 2019 13:43

Това го е писал някой, който не е ял попче( кая )

Отговори