Как стана така, че Георги Димитров мина между капките за цигарената афера?
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1

Как стана така, че Георги Димитров мина между капките за цигарената афера?

Скандалът с цигарената афера в Карнобат поотшумя и такива като досегашния кмет Георги Димитров разчитат вероятно на късопаметност. Димитров, понеже сградата в която близо три години е работила нелегалната фабрика за папироси официално е на сина му, а неофициално на Димитров- старши. Самата фабрика пък се сочи за собственост на приближени до Миню Стайков лица. Самият Георги Димитров никога не е криел познанството си с олигарха. Нещо повече, много ясно отсече преди време, че синът му който е обвинен по принцип, не се познавал лично със Стайков и не знаел какво производство се извършвало в сградата, където преди време беше мандра. Естествено трябва да се каже нещо и както се казва "всеки си играе неговия мач" за да оцелее. Да де ама остава чувството на несправедливост и не докрай проведено разследване спрямо Георги Димитров. Управлявал през годините като кадър на БСП, АБВ и независим. Нещо повече. Кандидат е за нов мандат. Нищо, че произведените папироси са с криминален произход, не се знае дали са застрашили например нечии живот и нищо, че е нанесен сериозен финансов удар по държавния бюджет посредством незаконна дейност. Фабриката за фалшиви цигари в Карнобат бе разкрита през юли м. г. Продукцията генерирала милиони печалби, а според Иван Гешев- те трябвало да бъдат изпрани през законен бизнес. Така се е стигнало до обиските във фирми на алкохолния бизнесмен Миню Стайков, чието име Иван Гешев спомена само веднъж тогава, потвърждавайки неофициалните до брифинга информации, че той е сред десетте задържани:

"Към този момент мога да кажа, ако се повдигнат обвинения на това лице, за което питате, че има достатъчно доказателства за виновността му в извършване на конкретно престъпление, а официално, което ми е известно е, че той е собственик официално или неофициално на много голяма бизнес- империя. Не е забранено това нещо. Всеки, който е богат, е хубаво нещо в България. Хубаво е, както казах, обаче да се спазват законите. Не може законите да са само за бедните, а за богатите законите да не важат. Не може от това богатите да стават по- богати, а бедните - по- бедни" конкретизира преди време Гешев.

Посочена бе щетата, която тази фабрика е нанесла на държавния бюджет за две години- над 70, а може би и повече милиона лева.

Георги Димитров нито потвърди, нито отрече изнесеното по - нататък в разследването. А то е, че на територията на града който той управлява от години, фабриката е с изключително модерно оборудване, може би най- доброто, намирано в България, с капацитет 100 мастербокса цигари на един цикъл, като един цикъл е приключвал за 5 работни дни. Това означава, според държавното обвинение, че печалбата е била около 1,5 млн. лева на седмица по цени на черния пазар, а по държавни цени печалбата е доста по- голяма, т.е. 6 млн. лв. на месец. Всеки може да сметне на годишна база каква сума се получава. Работниците, не са излизали от фабриката докато са работели, имало е спални помещения, кухня, фитнес, всякакви удобства.

И всичко това за сметка на обикновения карнобатлия защото на града бива лепнато мръсно петно. Петно на беззаконие, корупция, всеядност и прочие.

 

ЮниконбгКоментари

Бай Ставри

22 окт, 2019 23:21

Чакам и гоше вътре той е царя на мафията-винаги казваше кой е миньо кой е Бойко коя е Корнелия !!! Режете му главата чакам го......

Отговори

Г-н Георгиев

22 окт, 2019 21:19

Дойде време за справедливост, време да бъде наказан като изберем, някои от другите кандидати за кметове..

Отговори

AUT!!!!

22 окт, 2019 18:18

Na tazi komunqga vremeto otdavna izteche.

Отговори

Пенков

22 окт, 2019 18:03

Отчиташе се на БСП яката ама реши че може и сам,без да заделя.Онея не смеят да лаят много щото вече са прибирали бая от него и то не само от цигарите в Карнобат.Циркът е пълен.

Отговори