Разлютени наши туристи: Дивият Изток e по турските курорти, с фереджетата влизат в басейните!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Разлютени наши туристи: Дивият Изток e по турските курорти, с фереджетата влизат в басейните!

Солидна група наши сънародници остава втрещена от почивката си в т. нар. Турска ривиера на Средиземноморието. Визират най- вече Анталия, където са били отседнали в четири и петзвездни хотели. Цените по принцип са високи и предварителните уверения са били за великолепно обслужване. Оплаквания има и за съседни курорти, а масовото заричане е крака им да не стъпи повече там.

"Хигиената отвратна. Обслужването- под очакванията. Не Дивия Запад, а Дивия Изток от Ориента се е преселил там. Хора с много ниска битова култура са окупирали хотелите, генерират нечистотия и погнуса. Тоалетните не се почивстваха редовно. Хубаво, че бяхме с колите си и можехме по всяко едно време да си тръгнем" каза бургазийка, която е част от групичката недоволни. Семейството и друг път е отскочало до турските курорти и не отрича, че ситуацията е била друга. Забрадените жени и влизането им с бурки и фереджета в басейните им дошло в повече.

"И то ползваш басейн ако слезеш рано сутринта в 7 и ангажираш шезлонг. В противе случай забравяш. Онези от Палестина, Либия, източна Турция и незнам от кои държави още залягат и край" допълва разказа си друг наш сънародник. А защо по басейните се релаксира, а не в морето?

"Под тънкия слой пясък има кал и коренища от блатна растителност. Нали се сещате при най- малки дъжд в какво се превръща ивицата. То като е така, няма смисъл да си го причиняваме" заключват в разлютен тон българите, избрали съседната страна за своя лятна почивка. Факт е, че напоследък са зачестили случаите на рекламация. Реалната картина на място коренно се различавала от тази представяна по цветните брошури по туристическите агенции. Традиционни български дестинации в съседната страна са още Бодрум, Мармарис и Кушадасъ.

Всеобщите изводи са, че работоспособните и можещи труженици по тузарските комплекси са оредяли много. Бойкотирали по свой си начин държавния режим и търсили препитание в други страни. Алтернативната работна ръка не оправдава очакванията, а оттам нивото на туристическата услуга пада надолу.

Г. ГеоргиевКоментари