С тази битка за работни места, Живко Гърков рязко обръща везните в своя полза
  • 2
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

С тази битка за работни места, Живко Гърков рязко обръща везните в своя полза

Кандидатът за кмет на Община Средец Живко Гърков е твърдо решен да извоюва ако не цялата, то поне половината от територията на някогашните военни поделения край града. И да иска, като кмет не може да върне военните. Това е държавна политика, включително връщането на набормата служба. Но гарантира, че ще направи пътека до Министерски съвет и Министерството на отбраната за прехвърляне на солидна част от терена. Именно там Гърков вижда бъдещата Индустриална зона на града. Която да стане естествено продължение на Средец. За там вече имало запитвания от потенциални инвеститори. При това доста популярни юридически и физически имена. Които неминуемо ще привлекат на работа хора- приоритетно от града и близките села. Това обезателно ще се отрази на жизнения стандарт на местното население и икономическото развитие на общината. Гърков избягва да коментира и критикува опонетите си. Но отчита, че през годините е загубено ценно време. Независимо, че държавната и общинската власт е била доминирана от една и съща партия. Гърков и хората около него са готови на битка за това емблематично място. Да се превърне отново в символ на труд и добро заплащане. Ако трябва в смесено съдружие на собственост с държавата. Защото всичко останало е добре известното настояще. Огромният терен с криминално погубената инфраструктура и сграден фонд е символ на разрухата и безнаказаността. Защото освен всичко друго, оглозганите казарми- част от армейския триъгълник на смъртта в миналото, се превърнаха в сметище. Това е част от разрухата, която обхвана целия военен сектор след провеждането на така наречената реформа в последните десетилетия. С днешна дата върху руините се разхождат тълпи от роми, които се "хранят" с останките от разрушените помещения. Мястото изглежда като терен поразен от термобарично оръжие. И заради пасивното поведение на местната власт, казармите край Средец са много тъжен символ на безотговорното поведение на институциите, при години наред. Решението нанаподобявало на реваншистко. Нищо, че в близкото минало той ясно и конкретно заявява защо напуска редиците на партията- разочарован и обиден. Всъщност, определено не е единствен. За балотажа, неколкократно подкрепа за Гърков декларира коалицията БСП/Възраждане в лицето на лидера Иван Кичев, който остана трети в кметската надпревара на първи тур. В две от селата на Община Средец сега в неделя също има балотаж и ще се гласува с две бюлетини. Едната ще е за общински кмет, а другата за местен такъв. Става въпрос за Дебелт и Драчево.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

ЮниконбгКоментари

попов

2 ное, 2019 17:44

приказки за лека нощ за пред пенсионерите в светлина.

Отговори

Armeec

2 ное, 2019 17:03

To taka stava da gi zemesh, jabov s pravitelstvo na gerb edvam dogovori kluba dna, Gurkov iska kazarmite....ako gurkov stane kmet sredec batalqsva, edin lev nqma da dojde tuk.

Отговори

СИГНАЛ С ЧЕРВЕНА ЛАМПА

2 ное, 2019 14:55

САМИ СЕ ХВАЛЯТ-ЧЕВЕРМЕТА ОТ ЖАБОВ В МАХАЛАТА НА ДЕБЕЛТ И ХЛЯБ ОТ ИВАНКА КМЕТИЦАТА

Отговори

Каров

1 ное, 2019 22:40

Ловец съм и наблюдения преки с колегите

Отговори

Каров

1 ное, 2019 22:38

Няма да е лошо малко и кметските намесници да се посменят.Особено има 2-3 дето се мислят за феоадлисти.

Отговори

Армеец

1 ное, 2019 22:15

Горе голу 500 декара бяха там за чудо и приказ и се позовли с лека ръка да бъде разрушено и окрадено.Имаше даже басейн с олимпийски размер.А където бяха танковете-стадион пак с олимписки размери заедно с другите игрища.Жалко и това не трябва да се забравя.Позволи да се разруши и окраде от онези дето гласуваха години наред за главочите дето се правиха на умрели риби.

Отговори