Рейзи саботира другия Първи в Созопол, но последва отговор /видео/
  • 9
  • 3
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Рейзи саботира другия Първи в Созопол, но последва отговор /видео/

Новоизбраният председател на ОбС Созопол Георги Пинелов от ПП МИР иронизира Панайот Рейзи и ръководените от него групи в местния парламент- ГЕРБ и СДС. Осемте съветника от двете партии пуснаха невалидни бюлетини при гласуването за председател. Доверието на БСП и МИР при избора- общо 9 съветника, се оказа обаче достатъчно. Саботажът от Рейзи и компания спрямо Пинелов /подкрепил Тихомир Янакиев на балотажа за кмет/, бе иронизиран.

"Благодаря на всички които ме подкрепиха. Включително на тези които не ме подкрепиха. Защо е чест за мен, те да не гласуват за мен. Убеден съм в един успешен мандат с прозрачност в действията. Убеден съм също, че ще бъде сложен край на порочните практики от последните 12, а може би и 16 години. Дълбок поклон пред всички Вас" каза Пинелов от ПП МИР, чиято партия ще бъде съюзник на БСП в управлението. За 12- те години, Пинелов имаше предвид кметуването на Панайот Рейзи, а в допълнителните четири- до 16, управляваше покойната с днешна дата Веска Караманова от БСП, но председател на ОбС Созопол с мнозинство бе Панайот Рейзи.

Очаква се скоро кметът Янакиев да обяви екипа с който ще работи. Прешественикът му към този момент не го е поздравил за избора. Без да се задълбочава, победителят описа финансовата картинка на общината след Рейзи така:

"Имаме 14 милиона собствени приходи, а 22 милиона кредити към банките. Отделно 3,5 милиона неизплатени фактурирани и нефактурирани. Сметката може да набъбне до 30 милиона при 14 милиона лични. Все едно една държава да има 200 % дългове към БВП" конкретизира Янакиев.

Множеството в залата се питаше ще заеме ли управленски пост и какъв точно, открояващото се острие на новата власт- Христо Бардуков. Извършен бе ритуал по освещаване и водосвет.

 

Степан Дадурян

Кеворк ДадурянКоментари

Бобо

6 ное, 2019 16:04

Той не е виновен а онези дето го държат и му симпатизират по нагоре по лайсната

Отговори

Жика

6 ное, 2019 15:59

що за едни има закони а за други пощада?Пример-Ник.Димитров Несебър-Пан. Рейзи-Созопол

Отговори