Иронизираха Иван Жабов за вътрешен и външен цигански вот /снимки/
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Иронизираха Иван Жабов за вътрешен и външен цигански вот /снимки/

Новият стар кмет на Община Средец Иван Жабов, селските кметове към общината и новоизбраните общински съветници положиха клетва. Церемонията бе ръководена от зам. областния управител Владимир Крумов. Както е известно Жабов спечели с неколцина гласа на балотажа срещу Живко Гърков. Надделява мнението, че това е станало посредством доста контролиран вот, включително и в многолюдните и същестуващи ромски махали в гр. Средец и с. Дебелт. Нещо повече, има индикации, че "въшни играчи"- пак роми, но от Сливен, са дошли и са подкрепили Жабов. Ако това е вярно, то е направена организация много отрано във времето. Местният лидер на БСП и кандидат за кмет Иван Кичев иронизира Жабов при повторното му встъпване в длъжност. "Призна" го, че така умело и убедително е успял да се сближи със смуглите в местните гета, както и с такива от Сливенско. Вероятно визираше най- вече жители на прословутия кв. Надежда, за който квартал се говори, че "селектира" при нужда даден политически отбор и кандидат за кмет- при нужда в страната. Кичев остана трети, а на балотажа подкрепи Гърков от СДС. Последният не присъстваше понеже декларира в предизборната кампания, че целта му е кметското място, а не толкова местния парламент.

В ОбС Средец, съотношението на силите е следното:

ГЕРБ- 7 общински съветника, БСП- 4, СДС- 3, ЗС "Ал. Стамболийски"- 2, НФСБ- 1

Селата в Средец са многобройни, но право за самостоятелен избор за местен кмет имат три. Там съотношението на силите е два кмета от БСП и един от ГЕРБ. Останалите села са с кметски наместници.

Община Средец има много сериозни икономически проблеми които трябва да се решават незабавно. Ще се случи ли това в последния мандат на Жабов като кмет, предстои да се разбере. Последен, понеже партийния лидер на ГЕРБ вече отсече, колко трябва да бъде таванът по мандатсност.

 

Георги Костадинов

Кеворк ДадурянКоментари

Осман Паша

10 ное, 2019 12:03

Да парите ги прибраха данчу червенкуф карамана и норито

Отговори

Ибрям Апазов

10 ное, 2019 11:59

80%от парите за купуване на гласове не стигнаха до т.нар гласоподаватели,поделиха си ги тези на които бяха раздадени от кмета така че Жабов не е купил чак толкова много гласове.

Отговори

Янко Германов

9 ное, 2019 6:14

За пореден път доказахме .... Че без родителите ни,ние сме нищо???? От мен не става нищо! Отивам да си почина в на Гинчето,апартамента????????????

Отговори

Щипка сол

8 ное, 2019 22:12

Най-лошия кмет досега. С купени гласове от циганите

Отговори

Закса

8 ное, 2019 12:54

Дебелиа дето заплаши половината град с уволнениа

Отговори

Мони

8 ное, 2019 12:52

По зле е от Ненчев и стария кмет Пройков

Отговори