Кюстендилският касапин се разплака в съда
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1

Кюстендилският касапин се разплака в съда

Пратиха за постоянно в ареста 47-годишния Георги С., който прониза смъртоносно букмейкър в кюстендилския квартал „Герена“. Искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, направи прокурор Валери Пенков. Според държавното обвинение Георги е извършител на тежкото престъпление, за което законодателят предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, пише "Монитор". От страна на защитата на Георги беше посочено, че той има чисто съдебно минало и постоянен адрес, поради което може да му бъде наложена мярка различна от постоянно задържане. На влизане в съдебна зала, Георги запази пълно мълчание. Единствените му думи пред съдия Йоланда Цекова бяха, че съжалява за случилото се. „Дълбоко съжалявам и се срамувам от случилото се, но бях принуден и унизен“, каза през сълзи на очи 47-годишният мъж. В съдебна зала беше и съпругата му, както и приятели, които също не въздържаха сълзите си. Първоначално за трагедията бяха задържани Георги, съпругата му Валерия и техният 19-годишен син Валери. До кървавото убийство се стига, след като жертвата отива до заведението на Георги в кюстендилския квартал „Запад“. След конфликт между двамата за неуредени финансови взаимоотношения, Христо вади газов пистолет, стреля, а в опита си да се защити Георги го пронизва смъртоносно в сърцето. Свидетели на свадата стават съпругата на убиеца и неговият син, който след 24 часов арест бяха освободени от ареста.Коментари

Гълъбина Томова

13 ное, 2019 17:27

Определението касапин, намирам за крайно неподходящо изразяване. Умението да боравим с думите точно, издава нашата култура. Медиите възпитават чрез езика си. Бъдете по-внимателно, моля! Помислете, как би повлияло, подобно определение на близки и приятели.

Отговори

Силвия Атанасова

13 ное, 2019 16:30

Смятам, че заглавието на статията е много крайно.Такъв инцидент би могло да се случи на всеки в стремежа да защити сина си.

Отговори