Кърваво писмо до Борисов за скандални парични обезщетения в Ямбол
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Кърваво писмо до Борисов за скандални парични обезщетения в Ямбол

Във виртуалното пространство бе разпространен сигнал до премиера Бойко Борисов за моментална проверка. Във фокус са бившият вече кмет на Ямбол Георги Славов и Илиана Бицова /на снимката/. В сигнала има нотка за извършени лицемерно- престъпни действия, с харч на солидно количество обществени средства. "Предвусвайки" загубата на местния вот, близки до Славов политически фигури побягват от потъващия кораб с този капитан, но не и безплатно, според писанията. Предприети са действия за съкращения, но срещу солидни обезщетения на общинските служители. Без да има широка разгласа за това. Без редакторска намеса, какво гласи сигнала:

 

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

Това ли е моралът на ПП ГЕРБ, след като публично отстранихте така наречения от вас самия ДЕРИБЕЙ и бивш вече кмет на община Ямбол?!

Ще останете ли безучастен към случилото се в община Ямбол?!

До Главния прокурор
на Република България
г-н Сотир Цацаров

До ръководителя на
специализираната прокуратура
г-н Димитър Петров

До КПКОНПИ
г-н Антон Славчев

До АДФИ
г-н Георги Начев

До председателя на ПП ГЕРБ
г-н Бойко Борисов

До медиите

СИГНАЛ
ЗА ПРОВЕРКА
от
Инициативен комитет „Да спасим град Ямбол от Кмета“
гр.Ямбол ул.“Н.Петрини“ 37

Относно: Прекратяване на голямо количество трудови договори на държавни (и не само) служители в община Ямбол по предложение на работодателя ВрИД кмет Илиана Бицова с прекомерно максимално обезщетение и извършено престъпление по смисъла на чл. 209 от НПК

УВАЖАЕМИ Г-Н ЦАЦАРОВ,
УВАЖАЕМИ Г-Н ПЕТРОВ,
УВАЖАЕМИ Г-Н СЛАВЧЕВ,
УВАЖАЕМИ Г-Н НАЧЕВ,
УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОТ МЕДИИТЕ,

С настоящия сигнал за проверка Ви уведомяваме за станали ни известни факти и обстоятелства, обосноваващи предположение за извършени престъпления от висшо длъжностно лице, разполагащо с голямо политическо и обществено влияние в община Ямбол, срещу законите, данъчната и финансовата система на РБългария и община Ямбол.

За какво иде реч?

В края, абсолютно в края, веднага след като станаха известни резултатите от първия тур на изборите за кмет в община Ямбол на 27. 10.2019 г., от които стана ясно, че досегашният кмет Георги Славов губи, и то с много, от конкурентите си, че е на четвърто място и няма никакви шансове да спечели следващ мандат за кмет, ако и да обжалва, ВрИД кмет Илиана Бицова е изготвила светкавично предложения до голяма част от работещите в общината служители за прекратяване на служебните и трудовите им договори по предложение на работодателя с максимално възможното в случая обезщетение от 6 заплати?!

Ето и тези, на които ВрИД кметицата Илиана Бицова е предложила прекратяване на договорите: зам. - кмет, трима директори на дирекции, секретар, началник сектор ...

Какво наложи тази масирана акция по уволняването им? Да не би Община Ямбол да е пред закриване?

Общо изплатените суми заедно с начислените данъци според слуховете се равняват на около 100 000 лв.!!!

Нека знаят служителите на община Ямбол на кого дължат факта, че през 2019 г. не са получавали ДМС (допълнително материално стимулиране), както и средства за облекло, а и най-вероятно няма да получат и Коледни надбавки! И това всичко за сметка на началниците си от ГЕРБ, управляващи община Ямбол през последните 12 години!!!

След банкета на бившия вече кмет Георги Славов по случай 10-годишния му юбилей от възкачването като такъв, проведен на 13. 11. 2017 г. и платен с обществени средства с фактура №11447/13. 11. 2017г. на стойност 2 196,60 лв. (ДВЕ ХИЛЯДИ СТО ДЕВЕТДЕСЕТ И ШЕСТ ЛВ И 60 ст) с ДДС (справка Постановление по пр. пр. № 1804/2018 от 12.04.2019 г. на Специализирана прокуратура), проведен в работно време както за администрацията, така и за поканените гости – от 12.30 часа до 14.00 часа това е поредното безогледно ограбване на обществен ресурс!

ПИТАМЕ – ИМА ЛИ ВИНОВЕН И КАКВО НАКАЗАНИЕ ЗАСЛУЖАВА СПОРЕД ЗАКОНИТЕ НА РБ?

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

Това ли е моралът на ПП ГЕРБ, след като публично отстранихте така наречения от вас самия ДЕРИБЕЙ и бивш вече кмет на община Ямбол?!

Ще останете ли безучастен към случилото се в община Ямбол?!

Или след ГЕРБ в Ямбол и потоп!!!

Приложение:
1. Решение на 50-то заседание на ОбС Ямбол от 25.09.2019г. по т.20 за избор на ВрИД кмет на община във връзка с произвеждането на избори за общински съветници и за кметове на 27.10.2019г. - https://yambol.bg/…/%D1%84%D0…/50%20R19_L_25.09.19%20(2).htm

С уважение:
Александър Петров - .....................
Борислав Пехливанов - .................
Иван Кърцъков - ............................
Красимир Стойчев - ......................

 

 

ЮниконбгКоментари

КАК СИИКА

21 ное, 2019 12:28

Алчни ненаситници !То поне да вършат някаква работа ами поцял ден се шляят и се бият по коридорите за сърцето на шефа си !

Отговори

Мими

19 ное, 2019 17:01

Това са напаст радвам се че ги разгониха

Отговори

Мими

19 ное, 2019 17:01

Това са напаст радвам се че ги разгониха

Отговори

Мите

19 ное, 2019 12:55

Ганьовци ненаситни

Отговори