Созопол не се уплаши от хората на Радо Слънцето /снимки/
  • 6
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Созопол не се уплаши от хората на Радо Слънцето /снимки/

Отломки от силовата групировка ВИС продължават битката за преразпределение на територии. Във фокус е лятната машина за пари- Черноморието. А в конкретния случай става въпрос за Созопол и неговия плаж. От няколко дни той е разоран, вдигат се диги, а това определено предизвика обществено негодувание и бунтове. Включително и днес. Публична тайна е, че преобразяването на даден плаж се прави с цел опазване на заведения и дискотеки по ивицата през зимата, когато морето на някои места отвоюва територия от сушата. В Созопол такъв проблем не е имало, според всеобщото наблюдение и "упражнението" с багера се окачествява като провокация и показване на мускули.

От кой обаче?

Според мнозина от чорбаджията на култовата дискотека "Хедон", сочена за собственост на небезизвестния Иван Катинара. Бизнесмен, близък до бившия кмет Панайот Рейзи. За същински стопанин на апетитния плаж иначе се сочи Радостин Бързанов, известен още като Радо Слънцето. Популярна фигура от империята на ВИС. Това се отнася в пълна степен и за Христофорос Аманатидис- Таки, който пък се сочи за още по- силния от двамата. Изглежда някой от изброените се ползва със солидна подкрепа, където трябва. Щом като плажът вече е даден и се екслоатира здравата. Созополчани обаче са непримирими или поне голяма част от тях. Нямат спомен Николина Ангелкова или оторизирани от нея лица например, да са идвали на място и да разкриват каквото и да е за стопанисването на ивицата. Както и кой ще го вземе и срещу какво. Според последна информация търгът се е провел през август миналата година, а от тази година официално е в ръцете на новите чорбаджии. От днес стартира петиция срещу техните действия. https://www.peticiq.com/244685?uv=18646784&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR2c48CEaE-LqXMmeR81SVDRnTk7JRvMErF4BY58cHqKYYvpUgx0Q1RBJ24

Извън нея се дава се заостря винамието към концедента. Визира се една от ограничителните клаузи по сключения концесионен договор, която е "....25. да не извършва (концесионера) и да не допуска извършването на дейности от трети лица, които могат да унищожат, увредят или да доведат до промяна в площта и качеството на морския плаж, или да увредят околната среда чрез допускане на движение на моторни превозни средства......"

Ако това е така, стореното до момента е в нарушение на договорените условия.

 

ЮниконбгКоментари

Мишинка

22 ное, 2019 13:32

Ехо Созопол, честито Ви нови звезди на плажа, хем с хубави имена, Радо Слънцето, Иван Катинара и т.н т.н

Отговори

Тошо

21 ное, 2019 15:00

Докога с тези мутрафонски неща бе

Отговори