Пирова победа за Иван Жабов
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Пирова победа за Иван Жабов

Потресаващите нарушения на местния вот в Средец станаха порочно известни. В това число протоколите без подписи и печати. А чувал в едно от големите села в общината бе вързан с ластичка за коса. Това последното определено вече бе прекалено вонящо, но Административен съд- Бургас постанови. 

Решението е вече факт по жалбата на Живко Гърков, кандидат за кмет на Средец, във връзка с решение на Общинската избирателна комисия за избор на кмет на общината. С жалбата си претендентът на Жабов на балотажа, искаше повторно преброяване на бюлетините. Съдът реши.

Четири дни бяха нужни за да се излезе с решение. Изборът за кмет е законосъобразен. Както се вика, на печелившият честито. Вече може спокойно да спи и той и близките му. Още четири години кметуване. След още четири години възход и подходящ електорат, може и още три мандата да изкара. Особено ако се съхрани движещата сила в този електорат- от Общинското Горско, познато още като Частното Горско и разбира се живущите в знаковите ромски махали в Средец и Дебелт. Въобще няма невъзможни неща. Особено в държавата на чудесата и респективно Община Средец.

Чието състояние в последните години се влоши рязко. Икономическите показатели стават все по- тревожни, за ужас дори на съпартийци на Жабов, които недоумяват как е възможно това предвид реалностите в управлението на централно ниво. На територията на цялата община почти няма действащо предприятие, като се изключи частния металургичен завод в село Дебелт, който обаче работи не заради Жабов, а въпреки Жабов. При това от доста години. В град Средец запомнящи се инвестции не са правени с десетилетия, а населението е намаляло застрашително. Съставните селища в общината също са в тежко положение, като при тях демографската криза е още по- тревожна. Инфраструктурата в общината е в почти потресаващо състояние. Очакванията за развитие на туризма също претърпяха крах. Нищо, че в мандатите на кмета Иван Жабов, България е неизменна част от ЕС и еврофондовете чакат да бъдат защитени и усвоени. Трансграничните проекти пък "вонят" на корупция. Може да се даде конкретен пример, но повод за друг материал в пълнота. Нуждата от свежи средства е особено голяма, но на този етап инвеститорите отбягват общината. Защо ли? Да не би защото някой си "иска" прекалено много?! Или защото този някой е "бита карта" за същите тези инвеститори?! Или и двете...

Според анализаторите, основно причина за все по- влошаващата се картина в Средец и селата е управлението на кмета. Надделява мнението, че той не успя да се възползва от възможностите, които се откриха за усвояване, именно на европейски средства, както и за привличане на стратегически и структурни инвеститори. Жабов персонално и неговият екип явно нямат и необходимия екпертен потенциал за да могат да предложат алтернативи за решаване на наболелите проблеми.

Много тревожни са и слуховете за корупция и комисионни, които постоянно се коментират от близки до общината. Резултатът както е известно- много тежка икономическа картина и постоянен отлив на хора. Прогнозите за бъдещето са много тревожни.

 

Юниконбг

 Коментари

ОБИЧАНИА

22 ное, 2019 1:02

ДОМАТА Е КИХАЛ КОРАВО

Отговори

ясен ама не Месец

22 ное, 2019 0:38

Секат здраво продават и гушат в туй горско

Отговори

Прокоба

21 ное, 2019 23:57

Гаси тежката карма тая община - 12 години бахур да та управлява!!!

Отговори

Аз сам си

21 ное, 2019 23:19

Вии ко искати от него бе и ко тарсите по добар дет го няма.Цениме си гу

Отговори

Nasko znaesht

21 ное, 2019 22:54

Gyrkow da gowori a da ne myl4ì za Zelenata kashta kolko pari bqha otkradnati tam

Отговори

потресен

21 ное, 2019 22:52

Мислех че жена му е проста ама скоро се убедих че наистина този е още ПО

Отговори

Нана

21 ное, 2019 22:51

Толкова прост и алчен никога сме нямали.забави заплатите даже на общинските си служители ама идваха ибори и намери отнякъде и накуп

Отговори