Била ли е прикривана екокатастрофа в Черноморец?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Била ли е прикривана екокатастрофа в Черноморец?

Нова "мина" при това от екологично естество гърми в община Созопол след смяната общинската власт. "Във фокус" е отходната тръба на плажа в предверието на Черноморец, която бълва нечистотия от старото хвостохранилище на старата мина над с. Атия. Отчита се пълно безхаберие и липса на ответни действия от страна на предната местна власт. Загадка е защо тези води от хвостохранилището, както и тези на самото село Атия не са "хванати" с подходяща водна инфраструктура и закарани в пречиствателната станция в Созопол. Пак северно от Черноморец има и друг проблем с непречистени води, които не е трудно да се предположи къде отиват. Става въпрос за вилната зона- южно от ВМБ Атия, която по мистериозен начин увеличи в пъти площта си през годините. А в същото време строителни разрешения са издавани в обилни порции, нищо, че проблемът с отходната канализация не е решен. Южно от Черноморец- друг проблем от такова естество. Във в.з. "Червенка" също няма мръсна канализация която да е вързана към пречиствателната станция, която излезе "златна" преди години, според всеобщото мнение. И тук не е нужно да конкретизираме къде освен в ямите отива мръсната вода. "Черешката на тортата" в Черноморец е инвестицията за 10 милиона лева, която беше направена в рибарското пристанище преди три години. След откриването му започнаха сериозни проблеми. В момента пясъкът на централния плаж изчезва застрашително, а морето е силно затлачено, като проблемът се задълбочава с всяка изминала година. Очакванията са за реална ревизия, прозрачност от нея, търсене на отговорност и ефективни действия срещу "миризливата" реалност- в и около курортното градче.

 

ЮниконбгКоментари

Рейзи

26 ное, 2019 22:28

Червенка е населяна от червените още при соца. От лъв нагоре са. За тях всичко може, те са над народа,но земята се цепи скоро ще влязат в морето, че ще се отървем от мафиата.

Отговори

?????????

24 ное, 2019 20:00

Че ако в Черноморец има тръба за станцията то трябва да минава през червенка и що там не са ги вързали?

Отговори

25 ное, 2019 9:31

Тръбата минава покрай "Червенка" , някой трабва да направи канализация вътре/ по улиците/ и включи в основната тръба /Черноморец-Аклади-Градина-Златна Рибка/.

24 ное, 2019 20:58

Скандално бе.Червенка е между Созопол и Черноморец и как няма да е вързан Червенка?То изобщо Черноморец вързан ли е?

24 ное, 2019 20:50

Към ????????? Направете справка с г-жа Мадлен Вълчева -тя знае и е участвала във всички проекти свързани с екологията.

Теда

24 ное, 2019 19:58

Тръбата на Вромос е КРАСОТА

Отговори

Джината

24 ное, 2019 19:56

затвор за мафиотите-знаят се кои са

Отговори