Валери Симеонов: Аз не съм звяр!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Валери Симеонов: Аз не съм звяр!

 

"Три месеца не приемах това предложение. В крайна сметка с решение на групата бях определен като зам.-председател на НС. Аз го приемам като отговорност", коментира пред НоваТВ Валери Симеонов, избора си за заместник-председател на парламента и протестите на майките на деца с увреждания срещу него.

Според него, "не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост".

"В тези 26 дни на протести срещу мен, на всякакви обиди съм премълчавал, но не мога да приема да има втора фаза на моето демонизиране. Осъзнавам, че съм по-различен в политически план, използвам по-остри изрази", коментира той.

 

В протеста се включи и Мая Манолова

"Обидно ми е, болно ми е когато ме изкарват като звяр, който няма сетива, който да разбере болката и трагедията на тези семейства. Напротив, много добре я разбирам", добави Симеонов.

Според него, разликата с останалите му колеги в политиката, предизвиква остри настроения срещу него и много често това се използва от политическите му опоненти. Той е готов да се срещне с майките, но смята, че искането на оставката му е политическо, помагал на много хора с инвалидност, които не са известни, а го изкарват сатана.

По думите му, "първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Аз се извиних, подадох оставка. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС".

"В продължение на 1 година работя върху себе си", обясни той и добави, че знае какво е да имаш болен човек в дома си, дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение 7 години. Нека си протестират, но да се се спре с тези обидни квалификации, не е коректно, обясни зам.-председателят на НС Валери Симеонов.

 

На 20 ноември лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който вече не е част от "Обединени патриоти". Причината е, че депутатите от "Атака" напуснаха ПГ на "Обединени патриоти" и поискаха заличаването й.

Още тогава това предизвика остра реакция от страна на ДПС. На брифинг лидерът на движението Мустафа Карадайъ определи този избор като обида към парламентаризма. По думите му това било поредното падение на Народното събрание. По тази причина ДПС отказа да участва в заседанията на НС.

От ГЕРБ заявиха, че са подкрепили Симеонов заради трайна парламентарна практика. От АБВ определиха новия му пост като гавра. "Българска домашна ракия" пък подкрепи Симеонов.

Самият лидер на НФСБ заяви в парламента, че вижда политическа намеса в протестите срещу него.Коментари