Обрат в парламента - 8 лв. партийна субсидия
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Обрат в парламента - 8 лв. партийна субсидия

Обрат настъпи в парламента. След драматичното гласуване от по-рано днес на председателски съвет беше решено, че партийната субсидия все пак ще бъде 8 лева.

Финансовият министър Владислав Горанов обясни след срещата, че ОП винаги са заявявали, че темата за субсидията не можела да остане така, както е била в настоящия бюджет- един лев на действителен глас.

В пленарна зала не могло да се стигне до съгласие за нормалния размер на субсидията.

Горанов отчете ролята на субсидиите, но партията му не искала да е сама заложник на въпроса. С ОП постигнали съгласие в зала да се постави на дискусия размерът на субсидията. Патриотите искали да се подкрепи идеята на БСП за осем лева на глас. Много или малко е това, нека преценим във времето, посочи още финансист номер едно. Ние уважаваме тяхната позиция, изтъкна той.
Горанов отрича за договорка с БСП за субсидиите

 

Патриотите не поставили условия за подкрепа на бюджета, ако не мине предложението за осем лева субсидия. За финансовия министър нямало гласуван текст за субсидията. Лидерът на НФСБ обясни, че в противен случай няма да има субсидия. Позицията на ДПС си е тяхна, каза Владислав Горанов, запитан за ДПС. По- късно в зала Емил Димитров Ревизоро предложи поредно прегласуване на текста за субсидията. Хамид Хамид от ДПС обясни, че субсидията вече е гласувана и нямало как да се прегласува. Не забравяйте, че нула пак е размер, каза още той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска да разбере на какво основание текстът се връща за прегласуване. Според него парламентът трябва да показва, че правилата важат за всички.

Правилникът не изчерпва абсолютно всички възможности, обясни Цвета Караянчева. Йордан Цонев й обясни, че няма как да има трето гласуване. Позоваваме се на практиката на предишни гласувания в събранието, заяви парламентарният шеф. Лидерът на ДПС се ядоса. Правилникът не изчерпва всички ситуации в живота, отново каза тя относно предложението на Ревизоро да се прегласува за трети път текста. Карадайъ поиска прегласуване на идеята за прегласуването. Той нападна Караянчева инастоя тя или да спазва правилника, или да отстъпи поста си на някого, който щял да го спазва, както и да спазва Конституцията.Коментари