Блъснатото момиче почина в София, другото се възстановява в болница
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Блъснатото момиче почина в София, другото се възстановява в болница

Четиринайсетгодишно момиче почина, а негова 13-годишна приятелка се възстановява от раните си в болница, след като снощи бяха блъснати от джип на столичния бул. „Никола Вапцаров“.

Инцидентът е станал около 19 часа в района след кръстовището с ул. „Атанас Дуков“, посока към Телевизионната кула в участък, обозначен със светофарна уредба.

13-годишна тинейджърка е добре, възстановява се, съобщи днес за „Хоризонт“ д-р Явор Пукалски от болница „Пирогов“.

„Детето се подобрява в общо състояние. Вчера е докарана тежко увредена, пострадала от пътно-транспортно произшествие в град София. По спешност бе извикан екип от специалисти, така че да може да бъде своевременно прегледано и диагностицирано детето. Водещата травма е ортопедичната. Тя има тежко счупване на подбедрицата, като, разбира се, сформирахме екип на клиниката и беше оперирано по спешност още през нощта“, каза той и продължи:.

„В момента се възстановява, контактна е, адекватна, без някакви съществени проблеми. За момента предвиждаме тя да остане под наблюдение, за  да се следи общото ѝ състояние. При едно пътно-транспортно произшествие е възможно усложненията да се появят по късно, особено от страна на вътрегръдни и вътрекоремни органи“.

Сигналът за катастрофата постъпил в Центъра за спешна медицинска помощ в 19:13 ч. Изпратени са две линейки. Първата е пристигнала на място в 19:38 ч.

На път към болница „Токуда“ едното дете е починало.

В продължение на часове движението по платното към Телевизионната кула беше временно спряно. 

Шофьорът ударил двете деца е останал на мястото на инцидента. Направената проба с дрегер за алкохол е отрицателна. 

Предприети са процесуално-следствени действия по случая и изясняване на причините за тежкия инцидент.

Малко по-късно - около 22 ч. снощи, 8-годишно дете беше блъснато от лека кола в близост до жп прелез край Нови Искър. Детето бе откарано в болница с опасност за живота. На място бяха изпратени екипи на полицията. Изясняват се причините за инцидента.Коментари