Как да кандидатствате за финансиране на свой културен проект
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Как да кандидатствате за финансиране на свой културен проект

Ако работите в сферата на културата и изкуството и имате нужда от подпомагане на свой проект, може да получите полезна информация как да кандидатствате за финансиране.
На 18.05.2017г. в КЦ "Морско казино", зала "Георги Баев", от 10:00 до 14:00 часа ще се проведе среща-обучение на тема "Финансиращи програми на общините в подкрепа на културата и изкуството".
По покана на Община Бургас в срещата ще вземе участие д-р Нели Стоева, гл. асистент в СУ "Св. Климент Охридски", катедра "История и теория на културата". Д-р Нели Стоева има значителен опит в разработването, управлението и администрирането на проекти в областта на културата. Работила е като експерт и оценител към Национален фонд "Култура", Столична програма "Култура", Фондация "Америка за България", Фондация "Глобални библиотеки - България" и др. Тя ще запознае присъстващите с възможностите за финансиране на проекти в областта на културата и изкуството и ще сподели препоръки относно процеса на кандидатстване.
Другият консултант на срещата ще е Петя Стойкова, основател и хореограф на Танцова формация "Дюн" и Сдружение "Танц БГ". Дипломиран хореограф и танцов преподавател от Нов български университет - София, Стойкова е с богат опит в кандидатстването по национални и международни проекти в областта на съвременния танц и културен мениджмънт. Като представител на НПО сектора в Бургас Петя Стойкова е един от инициаторите за стартиране на Програмата за съфинансиране на културни проекти в града.
Срещата ще протече в следния ред:
10:00 - 10:30 часа - Въведение. Представяне на обучителите и участниците;
10:30 - 11:15 часа - Финансиращи програми за изкуство и култура. Цели, функции, приоритети, общи принципи;
11:15 - 11:45 часа - Приоритети и правила на програмата за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас;
11:45 - 12:15 часа - Технически насоки за кандидатстване;
12:15 до 12:45 Пауза;
12:45 - 13:30 часа - Грешките, които не бива да допускаме. Често срещани мотиви за отхвърляне на проектно предложение;
13:30 - 14:00 часа - Как се попълва проектната документация. Въпроси и отговори.Коментари