Министерски залп по директор- феодал
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Министерски залп по директор- феодал

Директор- феодал от Бургас си навлече гнева на висшите си началници от София в Министерството на спорта. Става въпрос за несменяемия от години Георги Георгиев- директор на спортната гимназия "Юрий Гагарин". Дните на същия най- вероятно са преброени като ръководител на учебното заведение, което някога бе еталон в цялата страна. Георгиев ще се раздели със Спортното заради навършване на пенсионна възраст, но неофициалните причини са други.

Той бе проверяван от- до за финансови злоупотреби, фиктивно направени обществени поръчки, разходване на средства по лагери, толериране на малограмотни възпитаници заради делегирания бюджет. че даже и назначения на принципа на шуробаджанащината. На година общия бюджет бил близо 1, 5 милиона лева, но има много сериозни съмнения, че тези пари се разходват по начин, който е меко казано недостоен. Най- тъжното е, че в мандатите на сегашния директор, резултатите са катастрофални.

Спортното се е превърнало в абсолютен аутсайдер, в сравнение с останалите учебни заведения в страната и бива изпреварено с "няколко обиколки" от по- малки градове като Сливен, Хасково и др., които са под шапката на общините и там парични и административни привилегии няма.Това споделят запознати. Те призовават например Георги Георгиев да бъде подложен на кръстосан огън заради новоизградената столова и храноденът на учениците. Вече писахме, как столова за чудо и приказ, оборудвана от- до за солидни средства, не се използва по предназначение и е сключен договор за кетъринг с частна фирма, чиито управител се смята за изключително близък до директора. Родителите пък сигнализират, че това което се дава на децата им е недостатъчно преди или след изтощителните тренировки по стадионите и залите. "Разберете, училището ни се е превърнало в ЕООД.

Носи ни се славата, че то генерира мутри и глупаци, а това е недопустимо и срамно. Направете си труда и проверете, какви спортисти е излъчвал Бургас преди години, що за управление, структура и мениджмънт е имало тогава. Вижте и сега какво се случва. В Спортното работят достойни и можещи специалисти и не е честно и заради тях да се продължава по този начин" единодушни са спортни деятели, които са загрижени за реалностите и бъдещето изобщо на легендарното училище: "Юрий Гагарин". Надделява мнението, че Георгиев саботира проверките, използва връзките си за чадър над себе си. Последните индикации са, че скоро ще помаха за сбогом на колегията, а Красен Кралев ще подпише заповедта за освобождаване.

Г. ГеоргиевКоментари