Д-р Душепеев върна от отвъдното родилка, а тя го обвинява, че е сатрап /видео/
  • 10
  • 2
  • 4
  • 2
  • 6
  • 3
  • 1
  • 12

Д-р Душепеев върна от отвъдното родилка, а тя го обвинява, че е сатрап /видео/

Всеизвестно е, че можещите гинеколози са добре платени и в това си има известна логика предвид дефицитът на кадри в последно време. Всеизвестно е също така, че понякога се стига до форсмажорни обстоятелства при раждане и трябва да се реагира мигновено и професионално от същите тези можещи медици. Животозастрашаваща е ситуацията при поморийката Ирина Димова от Поморие в УМБАЛ Бургас. Раждането на третото й дете е изпъстрено с инфарктни ситуации като отлепена плацента, увреден пикочен мехур, кръвозагуба и прочие. "На пожар" бива викнат началникът на Родилното д-р Антонио Душепеев от колегата си д-р Иванов. Известният гинеколог и политик от Бургас се заема веднага и в движение защото съществува риск за живота на родилката, че може би и на бебето. Ситуацията е овладяна но се налага премахването на матката и други съпътстващи органи. Съгласие от роднините не се иска понеже всяка секунда е важна в операционната. Да ама последват обвинения към екипа и лично към Душепеев. Че не е поискано т. нар. информирано съгласие, увреден бил пикочния мехур заради което и до ден днешен жената се изпускала и носила памперс, било забравено парче марля във вътрешността на тялото, била пренасочвана към други лечебни заведения в други градове и т.н. Нещо повече Душепеев в национален ефир бива представен едва ли не като сатрап, който даже предложил пари, за да не се разчува случая. Защото наближавали местни избори, а той е кандидат за общиннски съветник. Той категорично отрича това да е така. Раждането датира от месец май миналата година, а вчера в тв предаването "Съдебен спор" случаят бива представен нагледно. Родилката е "във фокус" в предаването което дава публичност, но няма силата да осъжда дадена персона. Тя заяви, че съди Душепеев за морални и материални щети на стойност 100 000 лева. Подадена е жалба до Прокуратурата и Мединския надзор /одит/. Душепеев не се укрива и потвърждава, че за лекарска грешка е абсурдно да се говори, става въпрос за професионална реакция със спасяване на живот, бил е извикан по спешност защото друг негов колега е бил титуляр. Също държи истината да излезе наяве, без излишни емоции и истерии. Повече подробности в долното видео на НОВА:

 

 

Кеворк Дадурян

 Коментари

Дида

14 яну, 2020 10:58

Не съм доволна.Не ме погледна изобщо. И ми се смееше ,че се преструвам че не ми е добре.

Отговори

Н. Н

13 яну, 2020 14:01

Много злобни коментари. Първо, няма никакво значение дали момичето е от ромски произход. Ще си ражда, колкото деца прецени. Изказваше се наистина емоционално и заради отношението към нея-арогантно,иронично,без никаква емпатия. Вярно е, че при 3то секцио рисковете от усложнения са големи,но моето мнение е, че има допусната грешка и се потулват нещата. Не може жената да ходи с памперс и да й се казва, че всичко е наред, а и да й забравят марля?! Нормално ли е това?!!!!!!! После са се чудили как да се отърват от нея и да я пратят в др болница, вместо да и се помогне и да се оправят нанесените щети-физически и психически. Нямам думи! Мило момиче, бъди силна! Приеми случилото се, дори да е лекарска грешка, е допуснато от Бог да ти се случи. Понякога, като претърпи изпитания и болести, човек се отчайва и не вижда справедливост. Казваш си-аз не заслужавам да ми се случат тези гадости, но Бог е решил иначе. След време, като отмине всичко, ще осъзнаеш, че дори лошите неща в живота ни променят към по-добро. Господ взема, но и дава и след всяка буря изгрява слънце. Радвай се на дечицата и на малките неща. Бъди благодарна, че си жива и ще дойдат и хубави неща в живота ти. Прости на лекарите, дори да са допуснали грешка.,за да ти прости и на теб Бог. Няма безгрешен човек. Знам, че те боли, но всичко ще отмине. Не се обръщай да гледаш назад в миналото. Забрави и смело напред! Целувки и успех!

Отговори

С. Иванова

13 яну, 2020 12:13

При мен стана същото в Сф, поради срастване на плацентата със съседни органи, след изваждане на бебето, тя почва да къса тъкани и става жесток кръвоизлив. Единствения възможен вариант е премахване на матка и всичко срастнало. Благодарна съм, че са ми спасили живота. Те ка искали съгласие от съпругахми, защото това е единствен, повтарям Единствен вариант с това състояние, несъвместимо с живота. Какво мислиш, че роднините ти няма да позволят и ще те оставят да умреш от кръвозагуба??? А се осъзнай малко, те са ти спасили живота, да с последствия, ама си жива! Колкото до забравената марля, да там вече мооеш да търсиш отговорност, другото е меко казано идиотия изобщо да го коментираш!

Отговори

Р

13 яну, 2020 5:34

Ирина, потърси в гугъл диагнозата- плацента акрета - при нея плацентата се сраства със съседните органи и се налага хирургичното им отстраняване. Лошото в случая е, че не са я уведомили след операцията за премахването им.

Отговори

13 яну, 2020 14:47

Placenta prekreta a tam zashto ne minkazaha che imam takava pri nalichidto che aum lejala pri tqh v 6ti mesec za zadurjane!!!!

Госпожица

12 яну, 2020 21:22

Бог да го накаже и всички като него некадърни и аругантни лекари.

Отговори

Lili

12 яну, 2020 20:58

Tozi kaklv lekar e osakatil momiceto za cyl jivot

Отговори

13 яну, 2020 19:55

Трябваше да я остави да си умре неувредена от кръвозагуба ли? И три сирачета?

Тони Василева

12 яну, 2020 20:34

Това е практика при българските доктори - отвратително отношение към пациента, абсолютна липса на човечност - те са боговете, а пациентите - досадни натрапници. Правят си каквото искат и като стане фал се защитават с всички сили - законни и незаконни. Да не говорим, че отношението към близките на пациета е отвратително. Направил го, за да я спаси, а защо се е влошила, защо е отрязан пикочния мехур, забрвената вътре в жената марля - това не казва! И какво значение има каква е жената - можеше да се случи на всяка е една от вас?!

Отговори

Анонимен

12 яну, 2020 20:30

Да бе много професионално да забравятбмарля в жената чели мехур да и срещат направо лъха професионализъм в кавички

Отговори

Българка

12 яну, 2020 19:00

Спасили и живота тя циври! Нали има две деца?!

Отговори

13 яну, 2020 10:59

Едно огромно БЛАГОДАРЯ на д-р ДУШЕПЕЕВ и на неговия екип! На 15.11.2018г Вие и Вашите колеги дадохте живот на моя малък внук с оперативна намеса. БРИЛЯНТНИ СТЕ. През месец януари през същата 2018г дъщеря ми бе оперирана за премахване на голяма част от щитовидната жлеза. Така че и се наложи да преживее две оперативни интервенции за една календарна година. Дъщеря ми е на 36 години и това и бе първо раждане. Благодарение на Вашият професионализъм и смирението ни пред Бог къщата ми се препълни от радост, грижи и детски усмивки. Господ здраве да Ви дава и търпение на Вас, на колегите Ви и на семейството Ви!

Каква неблагодарност

12 яну, 2020 18:58

Няма такова гнусно предаване. Няма такава неграмотност, вече всяка ромка разбира повече медицина от лекари с десетилетия практика. Явно е трябвало да не и премахват матката, да не и преливат кръв, да я оставят да умре, да останат три дечица сирачета, че да е доволна ромската фамилия.

Отговори

ИринА

12 яну, 2020 18:30

Така на всички тези платени сайтове от тоя гнусняр Душепеев нямало грешка така ли а защо аз 4 месеца се разхождах с марля в малкия таз и от мен течеше чиста гной!!!!! И как така разбрах те че съм от ромски етност явно вие сте тези които сте толкова малоумни че даже и страх от Бога нямате но аз не се притеснявам той вижда и на всеки ще му с върне рано или късно!!!

Отговори

13 яну, 2020 0:01

Аз имам въпрос, въпрос имам аз хаха към Ирина....горката жертва ... от НЕромски произход ! Защо отиде в окръжна за трето секцио , защото всички други болници ти казаха , че няма да поемат риска да те оперира за трети път , а лекарите и акушерите в окръжна нямат право да откажат и се занимават с всички ла*на които всичи други отказват да барнат. Още един въпрос въпрос имам защо като май месец е станало така нареченото от теб осъкатяване ти аджеба чак сега реши да информираш и да си търсиш "правата" , а и още един въпрос въпрос имам защо не изкара черно на бяло документ че мехура е срязан , а не разкъсан ? а и още един въпрос въпрос имам защо като щеше да се съгласиш да ти махнат органите толкова рева за тая матка , а Жоро Игнатов трябваше да пита за марлята ? ГОЛЯМА СИ АКТРИСА НО НЯМА ДА СТАНЕ ТРЯБВАЛО Е ДА ТЕ ОСТАВИ ДА СИ ОТИДЕШ И ПОСЛЕ .... САПУН ...

12 яну, 2020 22:54

Не може 4 месеца да живееш с марля в таза,това е чуждо тяло!Аз на седмият ден се подух в лице,ръце,крака навсякъде по цялото тяло и не можех да дишам едва издържах девет дни,докато на десетия ми я махнаха.Това за четерите месеца го приказвай на филанкишията,ама и той няма да ти повярва ????????

12 яну, 2020 20:48

Има други институции към които би трябвало да се обърнеш за съдействие. В съдебен спор не е мястото за това. Както се убеди сама решение на проблема няма. Радвай се жива си децата ти ще си имат майка. Имам позната също като като теб едвам я спасиха. И тя като теб е без матка и яйчници но е нямала тея усложнения като теб. Не търси отговорност само от Душепеев той не е бил сам.

12 яну, 2020 19:51

Такива като теб не заслужават човек пръста си да мръдне за тях! Неблагодарница! Преди да раждаш ,да беше питала може ли 300 килограмов слон да забременява въобще. Бебета на конвейр.Така се пълни джоб с детски.

12 яну, 2020 19:01

Абе, момиче, три деца сираци щяха да останат, ако не ти беше махната матката. Абе не може ти ,дето едно изречение не можеш да съставиш, да разбираш медицина, хората учат десетилетия наред, а ти не можеш и да пишеш. Трябвало е да те остави да умреш ли??? За парите ли е всичко!????

Гергана Стамова

12 яну, 2020 18:13

Абсолютно адекватно и професионално е подходил Д-р Душепеев. Спасили са и живота в крайна сметка. Има животозастрашаващи рискови ситуации, в които е нужно точно такова решение. Тя е била в критично състояние, доктора е действал спешно,за да спре кръвозагубата. Абсолютно правилно и професионално.

Отговори

SS

12 яну, 2020 15:57

Гнусна миризлива тъпа циганка! Трябвало е още преди да почне да ражда чавета да и махнат матката...

Отговори

Ваня Кертикова

12 яну, 2020 15:54

Най-добрия лекар! Разбира много добре от работата си и мисля че е направил най доброто за това момиче!!! Успех докторе с вас сме!

Отговори

nafta boy

12 яну, 2020 13:54

Obektivno tuk bez kryasaci-evala

Отговори

Дядо Йоцо гледа

12 яну, 2020 12:45

Оле ,оле тая устата циганьорка,тая простачка знае ли какво е ДИК синдром...Тая мазна отвратителна устакярка.Мале каква уста ,какво поведение ?Доктора е подходил абсолютно професионално.Тая няма да я търпя и секунда . Всяко следващо секцио крие риск момиче ...

Отговори

Дюлгерова

12 яну, 2020 12:19

Само едно не ми стана ясно.Как тя е разбрала при изписването че са отсранени матката и яйчниците.А твърди че докато лежала в родилното д-р Душепеев и предложил пари за да си мълчи.Ако може някой да ми обясни че аз несхванах???

Отговори

Дюлгерова

12 яну, 2020 12:13

Само едно не ми стана ясно.Как така тя е разбрала за отсранената матка и яйчници при нейното изписване.А в същото време когато е лежала в родилното уж доктора и предлагал пари за да си мълчи?

Отговори

Топалов

12 яну, 2020 11:29

Ей това са журналята-едните го киснат а другите тук по иначе и така обратната.Ама и резон има де без много много манипулация

Отговори

Жиката

12 яну, 2020 11:11

Ако е станал съветник да излезе от съврта докато варви разследването

Отговори

М. Я.

12 яну, 2020 10:50

Един инкубатор за роми по-малко. Хубаво е направил докторът! Браво!

Отговори

12 яну, 2020 15:19

Жалки хорица, по добре не коментирайте.

12 яну, 2020 15:17

Нещастни хорица,жалки сте.

Цеца

12 яну, 2020 10:24

Има бяла мафия-да но тук е интересен казуса.Ами ако беше умряла в ръцете им после какво....

Отговори

Доктор Гьобелс

12 яну, 2020 10:17

Кажи че е от Поморие и повече не го обиждай.

Отговори

12 яну, 2020 14:40

Защо имате за Поморийци,такова мнение?