Сръбски арестант от Шумен заменя Ревизоро
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Сръбски арестант от Шумен заменя Ревизоро

Съден, бит и малтретиран от властите в Сърбия активист на ВМРО влиза като депутат в Народното събрание, щом в сряда парламентът гласува кандидатурата на избрания от 30- и МИР- Шумен Емил Димитров- Ревизоро за министър на околната среда и водите. Ако Ревизоро наследи Нено Димов, клетва на негово място трябва да положи 39- годишният лидер на ВМРО в Шумен Деан Станчев. От мнозина се окачествява като противоречива фигура, сочен за много близък до Ангел Джамбазки. Настоящ общински съветник в Шумен, един от първите служители на новото ОП Чистота след странния "развод" на общината с "Титан". Въпреки, че работи в общинско предприятие, си е позволявал открито да критикува действията на общинска администрация. Той както и Ревизиро иначе не са тесни специалисти за боклуците и екологията, но важното явно е, че са на правилното място в точния момент.

Станчев е на четвърта позиция в коалиционната листа, с която на последните парламентарни избори НФСБ и ВМРО се явяват заедно. На второ място веднага след Ревизоро беше лидерката на НФСБ Наталия Стефанова. Справка в разпределението на гласовете обаче показва, че тя е получава тогава 525 гласа, докато четвъртият в бюлетината Деан Станчев има 535- с 10 повече. Постигнал е и процентния праг, в който преференцията може да бъде реализирана и така измества активистката на Валери Симеонов в Шумен. Досега рокадата беше "на пауза", тъй като патриотите имаха един мандат в Шумен и не се налагаше прилагане на преференциите при разпределяне на останалите места. Няма информация към този момент лидерът на НФСБ да се е застъпал за Наталия Стефанова пред Каракачанов и да е поискал Наталия Стефанова да влезе в НС от Шумен. Следвайки се не преференциалния вот, а подредбата в листата и активността в предизборната кампания. Не е известно Станчев да е бил на тридневната блокада на границата с Турция малко преди последните парламентарни избори срещу изборния туризъм. Тези действия тогава на патриотичната коалиция срещат широко одобрение сред шуменци.

Симеонов иначе се слави с това, че не харесва преференциалния вот, а обича подредбата която е направена в самата листа от партийното ръководство. Напоследък обаче мълчи по темата, независимо, че е в управляващата коалиция и има лостове в ръцете си.

Местният лидер на ВМРО в Шумен Деан Станчев е свързан с "войводите" още от юношеските си години, техен симпатизант става на 16 през 1999. През 2008 година обаче името му нашумя, след като заедно с още двама активисти на ВМРО бива свален от автобус със симпатизанти на "войводите", а след това съден, бит и малтретиран от сръбските власти под предлог, че е осквернил техни национални символи- сръбското знаме.

Станчев влиза в Сърбия със съмишленици за отбелязване на 80- годишнината от деня, в който през 1928 година Мара Бунева застрелва сръбския палач и българоубиец Велимир Прелич. Групата трябва да поднесе цветя пред паметника й в Босилеград. На връщане при преминаване на границата в автобуса се качват сръбски полицаи и свалят трима българи, сред които шуменците Деан Станчев и Атанас Боруков. На двамата са повдигнати обвинения, че са скъсали националното знаме на Сърбия на площада и са строшили дървената му дръжка. Впоследствие при съдебното дело сръбското обвинение твърди, че късчета от знамето са открити у Станчев и Боруков. Двамата са осъдени на 45 дни затвор, а след връщането си в България дават пресконференция, в която заявяват, че арестът им е провокация, а парченцата от знамето за първи път виждат по време на процеса.

Пред журналисти, Станчев и Боруков разказват, че са бити от полицаи и затворници. По думите на Станчев след като го разделили с Боруков го вкарали в килия, където загасили осветлението, а сръбски арестанти счупили в гърба му от бой дървена тояга. На другия ден след боя Деан Станчев бил отведен при лекар, но бил предупреден да не подава никакви сигнали, че е бил малтретиран.

Като цяло обича да бъде в центъра на общественото внимание. Говори се, че е цар на бурните запои и умее да мотивира съмишленици на "тежки маси". В ОбС Шумен и ОП Чистота не може да се каже, че е от т. нар. остриета които се открояват с тежки битки в обществена полза.

 

Юниконбг 

 


Коментари

Гражданка на Шумен

14 яну, 2020 22:02

Злоба и завист винаги ще има. Станчев не веднъж се е доказал!!! Никой не е перфектен, може да си имал лоши моменти в живота, но те първа те очакват успехи и нека тази стъпка да допринесе още повече позитивизъм при шуменци. Напред и нагоре!

Отговори

Бети

14 яну, 2020 21:58

Браво, Дидо. Ти го заслужаваш, толкова години труд и усилия не са на вятъра. Върваме в теб, желаем ти още по-високи върхове!

Отговори

Пенка

14 яну, 2020 19:42

Шумен на протест Излизаме, срещу голите Кухи ГЛАВВИ. Долу РЕВОЗОРО, ДОЛУ СТАНЧЕВ. ЩЕ ВИ ИЗПЕЧЕМ НА ГЛАДА. ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРЩИНАТА

Отговори

Жоро

14 яну, 2020 14:06

То само за това да бъдеш съден. Човека беше задържан за хулигански прояви на стадиона. Пълна ревизия на боклуци като този и му извадят всички досъдебни

Отговори

ментета

14 яну, 2020 13:34

Шоуто е пълно-Симеонов и Ревизорот се караха,обиждаха се за малките казани за ракия,за бензиностанциите и горивата,а сега пляснаха с ръце и се прегърнаха-афферим

Отговори

до Шмоко

14 яну, 2020 13:23

Бкс Титан се махнаха щото не са кихнали а бая им е искано се бърбори за да останат

Отговори

Шмоко

14 яну, 2020 13:09

Валерката мълчи вече за куп дриги неща дори за бУлгарТабак дет ги харизаха на мамалигите то вии очаквате да се застъпва за шуменски депутат.Споко бе

Отговори

леля Тани

14 яну, 2020 13:05

Да вдигне паметник на сестра си и на един неин орган щото го урежда постоянно на сладки места

Отговори

14 яну, 2020 18:55

Давай Дидо дерзай напук на тези злобни човечета...

Джаро

14 яну, 2020 12:23

До Джамбазеца близък заради обръщане на чашки и наздравици!!!!!

Отговори

Пенев

14 яну, 2020 12:18

Давай Дидо и да не ти пука то щото останалите депутати са цветя и рози а утре трезвен братко

Отговори

beterin

14 яну, 2020 12:15

Karka4 e aha i 6kembellia kato 6efa na partiata my:-))

Отговори

зари

14 яну, 2020 12:12

Тоз ли ще влиза в парламента бе............

Отговори

Жика

14 яну, 2020 12:11

Поредния боклуджар

Отговори