Исмаил Осман- ВИП гост в турския Колизеум /снимки/
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Исмаил Осман- ВИП гост в турския Колизеум /снимки/

Кметът на Община Руен Исмаил Осман участва в нестандартен обичай извън Турция, но не и в самата Турция. В качеството си на кмет е бил поканен на ежегодния бой с камили във водещата туристическа дестинация- римският град Ефес, Община Селчук. Арената с цялото заобикалящо пространство е огромно. Познато е като турският Колизеум. За домакините това е по- специален празник и допускат отбрани гости. Използва се открояващо се наметало в дрескода на обличане. Покрай събитието, местният кмет Филиз Сенгел е приел Осман и двамата са обсъдили възможностите за сътрудничество. Руен също има собствени инициативи и прояви през годината- с широк отзвук, включително извън граница.

Битката иначе представлява сблъсък между две мъжки камили, които се конкурират за вниманието на една женска. Мъжкарите са с типични бродирани седла, воали и фуражки. Многоцветни пискюли пък висят от двете им страни. Битките се организират всяка година по време на размножителния период на камилите, за да бъдат те възможно най- агресивни и нападателни. Въпреки това боят не е толкова драматичен, защото устите на животните са завързани и те не могат да се хапят.

Празникът е съпроводен с народна музика и танци и е повод цялото семейство да се събере в родния град. Голямата награда е скъп червен килим. За да бъде определен победител, една от камилите трябва да излезе от арената или да падне на земята.

Да притежаваш камила- шампион е знак за сила и престиж, затова някои от по- богатите зрители след това купуват най- добрите животни. Повече от един век борбата с камили привлича тълпи от хиляди хора в Западна Турция.

 

ЮниконбгКоментари

Исмал башкан

23 яну, 2020 9:21

Аз съм от доносническата партия на циганчето дуган и знам,че не е редно да ходя в Турция ама на...

Отговори

ГГГ

21 яну, 2020 11:53

Memlekete hoşgeldin İsmail Bey

Отговори

Daka

21 яну, 2020 9:16

Ma6allas

Отговори