Линч за Рейзи поискаха в Созопол /Снимки/
  • 15
  • 4
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 2

Линч за Рейзи поискаха в Созопол /Снимки/

Остро гражданско недоволство избухна тази вечер в Созопол.Това стана по време на представянето на проектобюджета на общината за 2020 година.
Истински "бомби" се чуха от наследството от предходното управление.Стигна се дотам,че известният общественик Тодор Вълчев  поиска публичен линч на предишния градоначалник Панайот Рейзи. Самият Рейзи предвидливо отсъстваше предвкусвайки развоя в публичното обсъждане. Освен Вълчев много други хора се възмутиха за няколко аспекта.Водещо място заема финансовото бреме,което възлиза на близо 28 млн.лева.За мащабите на община Созопол тази цифра мирише на корупция,коментираха присъстващи.22 мин.лева са дългосрочни задължения,а краткосрочните около 5 млн.лева.
Кметът Тихомир Янакиев уточни,че тези 5 млн.лева е трябвало да бъдат погасени от г-н Рейзи,но уви това не е направено.
Друго възмущение предизвика стойността на проекта и работата по него за електрическото осветление. Там също надделява мнението,че е харчено по "неронски",а цифрата е около 4 млн.лева. 
От град Черноморец не пропуснаха да напомнят,че плажната ивица изчезва заради противоречивия проект за пристанище.
Оказва се,че инженерното изобретение не е добро и ще трябва да се направи нов харч за дига отстрана на ПВО поделението с цел спиране на свлачищните процеси и прехвърлянето на пясъка от едната част на ивицата в друга.
Сега се задържа и мръсна вода пред плажа. Напрежението ескалира и за дрого наследство от Рейзи.То е свързано с пречиствателната станция ,за която европейските и родните данъкопладци платиха преди години 80 млн.лева.Има непрестанни оплаквания за миризми и нерегламентирани изпускания на отпадни води.Това което е най-обезпокоително е ,че отходната тръба в морето е в насипно състояние и мизерията се излива в района на "Златна рибка" и к-г "Градина". Това е много сериозна предпоставка за екокатастрофа и кмета Янакиев е категоричен,че няма време за губене и фирмата изпълнител ще бъде докарана място. Един път да си оправят поразиите и втори път да се ревизира цялостно проекта.
Какви точно мерки и каква финансова дисциплина ще предприеме новото общинско ръководство очаквайте в следващ материал.Коментари

Капацитет

23 яну, 2020 11:05

Господин Пинелов, Ако желаете нещо да промените започнете с личен пример. Само вашата рекламна табела стои на южната алея, преграждайки пътя на стотици минаващи всеки ден. Плащате ли за тази реклама. Безопасна ли е: закачена на две свински опашки. С какво вашият ресторант е повече от всички останали и минувачите трябва да се блъскат в нея .Законна ли е ?

Отговори

Тути Фрути

23 яну, 2020 10:53

Няма да има наказани, това се знае, кучетата си лаят но кервана си върви. Така, че другари стягайте се, ще изгладуваме безобразията на предшествениците. Те ще си харчат парите и ще си пътуват....... е няма да имат свежи пари но ще се справат с заделените " бели" пари за черни дни. Линч ще има само на думи.

Отговори

раз два

22 яну, 2020 13:08

Разбрахме г-жо Германова

Отговори

Георги Кирилов

22 яну, 2020 12:55

Много сте смели в писанията си , много гкиткикувсте новата Общинска власт , а не си пишете имената !!!! Егати и анонимниците ! На всичкото отгоре , некомпетентни ! Общ. съветник може да задава въпроси , колкото си иска ! Ако групата му няма мнозинство , все тази! Може да сезира прокуратурата за нередности ! Коя , по- точно ?!? На з Цацаров , или на Гешев ?!? В края на краищата , правдата винаги възтържествува ! Всичките напъни да оплюете новият кмет , просто са плод на хора с нисък морал и долни страсти ! Приятен ден ви желая !

Отговори

до запознат

22 яну, 2020 8:55

Така е. Престъпление е действието и бездействието. В случая сме свидетели на бездействие от страна на общинските съветници, сега изживяващи се като жертви и съдници...

Отговори

запознат

22 яну, 2020 8:51

Тихомир сега ли видя, че Общината е в тежко положение. Той беше 4 мандата общински съветник. Защо тогава не направи необходимото да се запознае с финансовото положение на общината?! Питам и отговарям - много лесно беше да пристига на бегом на сесиите за въпросите към кмета, да зададе тъп и нищо не значещ въпрос, да благодари угоднически на Рейзи за отговора и със същата скорост след това да се изнесе от залата. Защо сега се сърди, че не знаел, ами ние ли да знаем. Значи той не си е изпълнявал задълженията и не е представлявал интересите на избирателите си. При това полжение да върне заплатките, да се извини на избирателите, да спре да реве и да бачка за да оправи положението, за което и той носи вина!!!

Отговори

Пинела

22 яну, 2020 0:08

Аз Тихомир и Бърдучето бяхме три мандата общински съветници, заедно с Рейзи крадяхме но сега ще го линчуваме.И ще има лапаница само за нас тримата.

Отговори

22 яну, 2020 12:58

Пинела със сигурност си крал ! И сега те е яд , че неможеш ! Елементарен си ! И прост !

22 яну, 2020 12:58

Пинела със сигурност си крал ! И сега те е яд , че неможеш ! Елементарен си ! И прост !

22 яну, 2020 1:01

Лизач ще лапнеш телефона си спамер

Мд

21 яну, 2020 22:42

Пълни олигофрени ще са и тези. Днес една гражданка, е била във фронт офиса, да си пуска документи. Но гнусните мизерни бабички не са и обърнали никакво внимание. Познатата порочна практика. Кътаме си местата за наши хора само.

Отговори

Ангел

21 яну, 2020 20:47

На следващите парламентарни избори ВСИЧКИ трябва да гласуваме за БСП!

Отговори

Шаро

21 яну, 2020 20:12

Малкия Мук що не се е вяснал я

Отговори

Насо цимента

21 яну, 2020 20:08

Германова великата загрижена що поне тя не дойде в читалището да си я питаме туй онуй?

Отговори

Илия Кьосев

21 яну, 2020 20:05

Защо прехвърляте цялата вина на Рейзи? Решенията в общината са взимани с гласовете на общинските съветници. Отговорността трябва да бъде обща. Линч...добре, но за всички!

Отговори

21 яну, 2020 21:30

Защото Рейзи управляваше еднолично ! Имаше мнозинсттво и съветниците му правеха какво то им нареди за това само негова е вината