Тихомир Янакиев обяви извънредно положение /Снимки/
  • 4
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0

Тихомир Янакиев обяви извънредно положение /Снимки/

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев заяви ясно тази вечер,че се влиза в рестриктивен режим на работа считано от тази година. Драстично ще бъдат намалени разходите в перата , в които са правени разхищения.Назначен е цялостен одит във всички общински звена.Бюджетът за тази година е в размер на 25 млн.лева. Заложена е по-висока приходна част за обекти ,които Общината през годините е трябвало да генерира солидни приходи,но това не се е случвало.Конкретният пример е с общинските паркинги,които излиза,че са се управлявали на феодален принцип в частна полза , в ущърб на обществените интереси.
Конкретно за оздравяването на Общината,екипа на Янакиев възнамерява да бъде активен по отношение на европроекти,собствени инициативи,по отношение на културно-историческо наследство,морски туризъм, предлагане на качествен туристически продукт и по възможност дори и за извън лятото.
Сериозното предизвикателство си остава краткосрочния финансов борч в размер на 5 млн.лева,който трябва да бъде погасян.
Държавата е отказала заем на Общината в размер на 3 млн.лева.Той е безлихвен и е бил поискан от сегашното ръководство.Такъв обаче няма да има докато не се корегира оздравителния план,такъв е правен,но от екипа на Рейзи,а сега на пожар се изработва нов.
Капиталовата програма е в размер на 5 млн.лева,като немалка част от тази сума ще отиде за извършени дейности,но не разплатени от предходното управление.
" Честно да ви кажа не очаквах да заваря всичко това,а колко има още направо не ми се говори.Панайот Рейзи е даден на Прокуратурата,но повече подробности не му е тук място и времето.Целта ми е след 4 години е не да се похваля с реализирани лъскави,но кухи проекти,които населението реално не ги усеща.Целта ми е друга,да оставя финансово стабилна Община зад гърба си,а с работата  си да направя така,че да подобрим демографията,защото и там положението е катастрофално.",заяви Тихомир Янакиев на общественото обсъждане за бюджета.
Подчерта дебело,че данъците няма да бъдат пипани въпреки,че обстоятелствата принуждават за съвсем друго поведение.Коментари

До Кьосев

22 яну, 2020 6:36

Статията е написана точно и ясно. Кьосев ти затвърждаваш приказката за космонавта и ракетата.

Отговори

Ясен

22 яну, 2020 5:57

Сега Рейзито се крие зад прокуратурата. Нито ще цъфнем и вържем, нито ще има наказани крадци.

Отговори

Бардучето

22 яну, 2020 0:12

Ко сега е номер едно?

Отговори

22 яну, 2020 0:19

номер едно в БЕЛЕНЕ....

СТАЛИН

21 яну, 2020 23:33

Дано тези мишоци не отворят пробойни в кораба на др.Янакиев......

Отговори

Камелия Радева

21 яну, 2020 21:53

Правилно се вижда, че Янакиев е сам бяла Лястовица. Има още десетина, които носят вина, а станаха фурнаджийска лопата. Ядаха и пиха на една маса с РЕЙЗИ, сега ще "оздравяват" общината. Има една поговорка "Нов бардак със стари к.." не се прави. Успех и кадрова смяна.

Отговори

СТАЛИН

21 яну, 2020 21:23

Този до Тихомир беше в кревата на Реизи доста години той да каже как се стигна до това положение а не да гледа като ощипана булка а да говори.

Отговори

До написалия статията

21 яну, 2020 21:22

Пишете грамотно! Не обиждайте българския език!

Отговори

събрат

21 яну, 2020 20:12

Хората с право протестират.Къде беше малкия Мук?Този крадец,трябва да си плати за золумите и кражбите.

Отговори

Стою

21 яну, 2020 20:10

Точно така г-н Янакиев трябва да се действа по спартански. Крайно време е мизерниците да си понесат последствията. Съд и присъда.

Отговори

Бонев

21 яну, 2020 20:06

На такова обществено не бях ходил ама то си беше цирк пълен

Отговори

Жика

21 яну, 2020 20:05

Кьосев ли си къв си незнам ама знай ей зарад таквиз професори кат теб сме на тоя хал.Многонайковци и крадци,кръгли нули,шебеци.И се кръсти друг щот известен Кьосев у Созополе си нямаме пардухолко

Отговори

Илия Кьосев

21 яну, 2020 19:59

Ужасно неграмотно написана статия. Жалко ,че с подобен стил на писане принизявате усилията, които полага новата администрация на града. Мога да ви купя и изпратя граматика на българския език.

Отговори