Едмонд Назарян няма спирачка и при мъжете
  • 28
  • 1
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 1
  • 1

Едмонд Назарян няма спирачка и при мъжете

Двукратният европейски шампион за кадети Едмонд Назарян от СКБ Бургас постигна две убедителни победи и се класира за полуфиналите в дебюта при мъжете на държавния личен шампионат по класическа борба в софийската зала „Христо Ботев“.

На старта в неолимпийската категория до 55 кг 18- годишният талант загря с 8:0 срещу Христо Тошев, а на четвъртфиналите се справи и с титуляра Недялко Петров – 20:12. Срещата между двамата бе най-атрактивна и най-резултатна от целия сутрешен сеанс. Назарян поведе с 4:0, после опитният Недялко успя да изравни. Напрежението бе до самия край на битката. И въпреки, че Едмонд имаше солидна преднина секунди преди последния съдийски сигнал, не спираше да атакува

„Лесно си печели точките и лесно ги губи“, коментира кратко срещата Армен Назарян, старши треньор на националния отбор и баща на таланта.

За място на финала в следобедния сеанс Назарян-младши ще спори с Борислав Марчев.
Двубоите започват от 17 часа.

В останалите категории титулярите стигнаха безпроблемно до полуфиналите. Най-много срещи се наложи да направи Айк Мнацаканян. В категория до 77 кг бронзовият медалист от световно и европейско първенство в по-долната категория, постигна 3 победи – над Иво Стоянов с 9:0, Атанас Колев с 8:2 и Велислав Крумов с 8:0. И по-късно ще излезе срещу Теодор Домозинов в полуфиналите.

Световният вицешампион от 2018-а Кирил Милов отново показа висш пилотаж в категория до 97 кг. Той набързо повали съперниците си без да даде точка – 8:0 срещу Юлиян Арнаудов и Асен Табаков. А на полуфинала ще спори с Ради Недков.

Европейският шампион от 2017-а Тарек Абделслам пък стартира с туш срещу Мариян Маринов, на четвъртфиналите Георги Чакъров се отказа, Така на полуфинала натурализираният у нас египтянин ще се бори с Борислав Василев.

При 60-килограмовите капитанът на националите Иво Ангелов спечели срещу Марио Михайлов след отказ на съперника и следващият му противник ще бъде Андрей Георгиев.

Утре започват жените, а техният жребий ще бъде теглен по-късно днес. В събота стартират свободняците.

Надпреварата е и за определяне на националните ни отбори за предстоящите олимпийски квалификации, както и за Евро 2020 през февруари в Рим.Коментари