Народен бунт парализира Камено заради скандално горене на трупове
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Народен бунт парализира Камено заради скандално горене на трупове

Комерсиалният проект за горене на трупове край аутобана и Камено нажежи страстите вече до червено. Негодуванието взима връх, а в този район екологията и чистотата на въздуха е много чувствителна тема заради екозамърсители. Мнозина нямат доверие за филтри и пречиствателни съоръжения. Не желаят бусове и всевъзможни МПС към погребалните агенции да сноват непрестанно. Освен това има съмнения, че ще се работи с лица от ъндърграунда и крематориума може да послужи за горене дори на отпадъци с неясен произход. Обявена е дата за обществено допитване в Камено по отношение на заявената преди време инвестицията срещу която се обяви вече Църквата и Сливенския митрополит.

Срещата ще се проведе на 28.01.2020 г. /вторник/ от 9.00 часа в административната сграда на Община Камено. Половин час преди това ще има голямо гражданско негодувание заради множеството неяснотии и "благоухания" на лобизъм, надменност и алчност. Бунтът ще бъде подкрепен по последна информация от известни общественици. Прокрадва се информация, че инвеститорите вече са направили организация с хора, които ще настояват да тръгне проекта. Гражданска активност се очаква и от Българово понеже обектът за горене на трупове не е далеч от градчето. Местните се опасяват, че водата може да бъде замърсена, тъй като само на 300 м от предвидения обектаима помпена станция. В близост има и насаждения от овошки, както и пчелни кошери. Инвеститор е дружеството "Ворик груп". Предвижда се крематориумът край Камено да бъде построен на площ от 15 дка.

"Сто на сто на първо време ще подбиват цени и ще се превърне района в трупен туризъм. От България, а може би и от чужбина. Неслучайно е избрано такова логистично място. Помислено е в зародиш, взети са мерки явно да им мине проекта. Обещават се едни чудеса, че едва ли не от комините ще излиза планински въздух, показват се едни картинки обещаващи. А всички знаем каква е практиката после в реалността. Отделно какво ще си кажат летовниците в туристическия сезон като минават оттам- що за регион, що за инвеститори, що за площадка пред обекта, що за овчедушие властва на това място?!" пишат в редакцията граждани.

Най- нормалното според мнозина е подобен обект да бъде изграден в или до даден гробищен парк. Най- пресният пример е с работещият вече крематориум до градското гробище на Варна в с. Тополи.

 

Юниконбг

 Коментари

Платен журналист

24 яну, 2020 17:59

Ей измислен журналист валерката хубаво те нарита като мръсно коте хубаво че беше той че да си повярваш мишок журналист платен и ограничен кукла на конци.

Отговори

25 яну, 2020 21:22

Архангелите настръхнаха нещо. Венци глупак и шматка насрана

baraba

24 яну, 2020 16:58

Narode-gore i smelo

Отговори

Форца

24 яну, 2020 16:52

алчните вън от Камено

Отговори