Караянчева с унищожителен залп по Радев
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Караянчева с унищожителен залп по Радев

Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази в социалната мрежа своето възмущение от начина, по който тази вечер беше почетена паметта на Апостола на свободата.

"Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Не, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от "Дондуков" 2 до Паметника", написа тя във Facebook.

"Защо ли никой не беше изненадан, когато екнаха режисираните скандирания „мафия“ и „Радев“? Заради нечии болезнени амбиции и дребнаво озлобление доведената тълпа оскверни демонстративно историческата ни памет, последните останали нишки патриотизъм, които ни обединяват и в крайна сметка - паметта на Апостола на свободата. Защото на някои им беше по-важно да разчистват лични сметки и да бълват омраза, вместо да преклонят глави пред една от последните ни останали национални икони.

"Разделяй и владей“ е една от най-циничните политически максими през вековете. Тази вечер президентът Радев доказа, че няма да се поколебае да дълбае разделителни линии дори пред паметника на Левски. Обаче втората част, поне тази вечер, за негово съжаление, му се изплъзна. Защото тази вечер демонстрира също, че той не знае какво е тълпа и няма идея как да я контролира. Явно на този етап стратегията му ще е да руши. Да пали фитила, независимо какво ще изгори. Да гори там Левски, да гори националното самосъзнание, да горят последните мостове на единството на българите", коментира Караянчева.

Ясно е как историята ще запомни този поход срещу душата на нацията. Но това е в бъдещето. Така, както сме тръгнали, повече трябва да се боим за утрешния ден", завършва тя.Коментари

Пепи

19 фев, 2020 23:41

на театро намирисва

Отговори

Дари

19 фев, 2020 23:35

масово ги ползват ама явно са им хванали цаката

Отговори