Тихомълком рушат пивоварна на "Шуменско" и "Пиринско" /снимки/
  • 4
  • 0
  • 6
  • 0
  • 2
  • 0
  • 4
  • 1

Тихомълком рушат пивоварна на "Шуменско" и "Пиринско" /снимки/

В насипно състояние е вече голяма част от сградния фонд на прочутата пивоварна в Шумен. Без много шум, чорбаджиите от Дания рушат старата емблематична част от фабриката. Така очакванията, че производството ще се разшири в старите постройки или, че ще се направи музей, не се оправдаха. От години се говори за собствена пречиствателна станция, но дотам.

Какво точно ще се случва на мястото на разрушеното, не е кристално ясно. Говори се, че теренът ще бъде застроен с мини молове.

Изцяло частен ли е обаче терена, публичен ли е или е смесена собственост? И тук "мъгла". Ако "Карлсберг" не са сметнали за необходимо да дадат широка разгласа, то поне е можело да направи това общинската власт, която няма как да не е наясно какво ще се случва. Не е съвсем ясно кога е издадено строително разрешение от самата община. Информационна табела на обекта не се забелязва.

Не е изключено да се бият сонди за изворна вода. Защото питейната вода в Шумен не е с добро качество.

Превантивно е укрепен скатът над завода в Шумен срещу евентуални свличания. Той е заобиколен от защитена територия към Шуменското плато и строителните действия би трябвало да са съгласувани с Дирекцията на платото. Тя се помещава в непосредствена близост. 

В семейството на Шуменско пиво е и "Пиринско". Според запознати, известната благоевградска марка се произвежда именно в Шумен, за клиентите и търговците в източна България.

 

ЮниконбгКоментари

Емо

24 фев, 2020 9:12

Увудва ли те?

Отговори

Пенева

23 фев, 2020 22:23

земята трябва да е общинска освен ако не са я продали "тихомълком"

Отговори

Емо

23 фев, 2020 22:15

На Кмета ми е интересно ква е играта

Отговори

Таньо

23 фев, 2020 20:33

дачаните имат две фабрики у нас и някоя от тях първо на пепел и после билдинги здраво

Отговори

KO KATO SA OT DANIQ

23 фев, 2020 19:37

NYAMAT TABELA DNES I AZ SE UCHUDIH CHE DEISTVAT TAM I EDNI OGROMNI PLATNA SA PUSNALI DA NE SE GLEDA MNOGO

Отговори

Бобчо

23 фев, 2020 19:34

Щом са под един каскет е нормално иПиринско да се прави там но не знаех че са заедно.Водата в Шумен не става да и за поливане

Отговори

Още един служител

23 фев, 2020 19:34

Кой малоумник е написал тази статия Ако просто бе се заинтересувал поне малко щеше да разбере че се разчиства терена за новата пречиствателна станция на завода Егати и статията Алооооооооооо Юникон ли сте,кви сте ама аман от такива като вас

Отговори

Метко

23 фев, 2020 19:33

В Джумаята направиха пречисвателна ама боза пълна.В Шумен представям си каква ще е ако правят изобщо такава.Не един а два мола да направи часника-кат му се позолява...

Отговори

Служител на Карлсберг

23 фев, 2020 19:30

Малоумна статия!!! Терена се разчиства за строеж на пречиствателна станция и складово пространство!!!!

Отговори

baraba

23 фев, 2020 19:26

shto be shto takiwa embleme sa chastni????

Отговори