Арестуваха "сините бабаити",които съблякоха дете в автобус
  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Арестуваха "сините бабаити",които съблякоха дете в автобус

Арести след нападението над 14-годишно момче в автобус в София.

В петък момчето беше съблечено голо до кръста, защото е с блуза на "ЦСКА", а пътници и шофьор наблюдаваха безучастно. Четирима души са били задържани и отведени в  Първо районно управление.  Днес следобед 14-годишното момче е било привикано тук в Първо районно управление.

Били са му показани записите от камерите от автобус 404, където стана инцидентът. Последвало е и разпознаване на четиримата задържани от страна на детето. След него те ще останат в ареста за 24 часа, след което ще им бъдат повдигнати обвинения. След унижението в автобуса, 14-годишното момче дава точно описание на част от нападателите си. „Бяха трима на по около 20 години, сравнително висок ръст, гологлави и с качулки”, коментира пострадалото дете. 

Предостави ни и тяхна снимка. Сигурен е, че са те. Имало и четвърти, но не го видял добре. За жертвата причината за случилото се е ясна. „Бях с екип на „ЦСКА”, а те са били ултраси на „Левски”. И затова са ме нападнали”, добавя той.  Въпреки преживяното, часове след нападението момчето излязло на тепиха на държавно първенство по самбо. Събрал се и се бори, като завоювал второ място. За учителите му, реакцията да не отвръща в автобуса, е била най-правилната. „Чест му прави на детето, че е запазило самообладание , това са качества, които се градят в един истински спортист”, казва Борис Борисов, директор на спортно училище „Ген. Владимир Стойчев”. „Ние на това учим нашите деца, въпреки че сме боен спорт, ние ги учим на възпитание и на въздържаност.

Амбициран е още повече след тази случка да докаже, че ще стане голям шампион”, коментира Ганчо Дойков, старши треньор по джудо и самбо. Реакцията и успехите на 14-годишното момче предизвикаха и зрители на Нова да го потърсят, за да му помогнат финансово.
Коментари

Люба

25 фев, 2020 6:24

Жалко за нас, много страхливи егоисти станахме! Наглеците действат спокойно и безнаказано! Трябва да се спазват правилата и всеки да си понесе сурово последствията!

Отговори

Цска

25 фев, 2020 5:58

Какви са феновете такъв е и отбора.

Отговори