Важно за всички,които кацат от Италия
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Важно за всички,които кацат от Италия

Летищата у нас са оборудвани с термокамери, които да следят потока от хора.

От утре, и хората които пристигат с полети от Италия, ще попълват анкетна карта пред здравен инспектор, в която ще посочват дали имат симптоми на вируса, ще получават и инструкции.

До момента това се правеше само с хората, които пристигаха от Китай. Министерството на външните работи изрично подчерта, че трябва да предприемаме пътувания в засегнатите райони на Италия само в краен случай. До момента няма заразени българи нито в Италия, нито в Китай, но хората са изключително притеснени.

В края на миналата седмица Денка е била в Милано. Разказва, че масова истерия не е забелязала. Връща се у нас вчера вечерта. Изненадана е, че на летището в София няма специални мерки и проверки на хората, пристигащи от Италия.

"Може би мерките ни трябва да са по-видими, за да се успокоят и хората. Не се чувстван болна, чувствам се прекрасно, но…", споделя Денка.

От здравното министерство уверяват, че термокамери има и на двата терминала на летището и те адекватно проследяват целия поток от хора.

Здравните власти отговориха, че няма смисъл хора без симптоми да се изследват, защото резултатът ще е отрицателен.

"Всички здрави, връщащи се от чужбина, не се изследват никъде по света. Защо, защото тестът не може да докаже вирус, ако той е в малко количество и не е предизвикал заболяването", обясни проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Пробите се взимат само от болници по предписание на лекар и се изпращат в Националната референтна лаборатория. Изследването е безплатно за лечебните заведения и за пациенти.

Прегря и горещият телефон на здравното министерство. Над 600 обаждания има само за днес, съобщи д-р Божидарка Кайракова

Туристическите агенции също споделят, че имат запитвания, но обясняват, че към момента няма пречки за екзкурзиите до Италия. Ако ситуацията не се влоши, и човек се откаже от екскурзия до Италия, ще дължи неустойка спрямо договора си.

Отменени полети от и до Италия няма.Коментари

Lili Napoli

25 фев, 2020 1:38

Що за дискриминация ? Всички умрели хора над 65 годишна възраст не заслужават ли да живеят ?

Отговори

Доктор Хаус

24 фев, 2020 23:41

По данни на СЗО от началото на януари до сега от коронавирус в целия свят има умрели малко над 2626 човека, а от обикновен грип между 30000 и 60000. Преди седмица китайското здравно министерство официално обяви как се лекува. Всички умрели са хора над 65 годишна възраст с разни други болежки и отслабен в следствие на това имунитет. Прогресивно расте броя на заразените, прогресивно расте и броя на излекуваните. Йоана се срина, китайското правителство изкупи значителни дялове от предприятията си принадлежащи на чуждестранни инвеститори. В следствие на падането на йоана китайските стоки станаха по-евтини на световния пазар. Заради епидемията от коронавирус китайската компартия спря кадровите промени и блокира опита на проамериканско настроените комсомолци да сменят управителите на провинции. Всеки сам да си прави изводите.

Отговори