Гергана Микова отмени честването на Шипка
  • 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 0
  • 0
  • 3
  • 24

Гергана Микова отмени честването на Шипка

По препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за 3 март официален ритуал за маово честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя. Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен. Въведените временни промени на движението в района остават в сила. Това съобщават от Областната администрация в Стара Загора. Чисто протоколно, заповедта ще бъде подписана от областния управител Гергана Микова.

"Решението на Щаба е съобразено със становищата на привлечени към него експерти от областта на епидемиологията, инфекциозните болести, вирусологията и превантивната медицина. Причина за препоръката, адресирана с официално писмо на председателя на оперативния щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски до президента на България, председателя на Народното събрание, министър-председателя, областния управител на Стара Загора и кмета на община Казанлък, е, че струпването на големи групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични рискове", заявиха по-рано днес от Националния кризисен щаб.

Въпреки че в страната ни няма регистриран случай на новия коронавирус, в последните дни се наблюдава грипна вълна от вирус тип „Б” в областите Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София-област и др. Общопрактикуващите лекари и училищните ръководства съобщават за увеличена заболяемост от респираторни инфекции и грип, във връзка с което на места предстои обявяване на грипна епидемия, а за учениците – и на грипна ваканция. Справката на епидемичната ситуация показва, че обстановката в страната се усложнява и от активирането на други инфекциозни заболявания.Коментари

Владимирова

4 мар, 2020 10:37

Явно у нас корона вируса се преименува в грип тип ,,Б" за да се намали истерията около епидемията. Иначе друго обяснение няма В цял свят има регистрирани само в България няма .Е ние сме супер ...... в измамите.

Отговори

Дуков

3 мар, 2020 9:45

Използват грипа, за да се подмажат на ДПС.

Отговори

Съчмата

2 мар, 2020 23:20

Аз отивам ако иска е шап да има!

Отговори

Sissi

2 мар, 2020 23:16

ДОЛНА КУРВА,! СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ! ГЕРБ Е ЕДИНИЦА ЗА ПРОСТОТИЯ! ГЕРБЕРСКИ ИЗРОДИ - ЗАТВОР ЗА ВАС!

Отговори

4 мар, 2020 11:03

Сиси простак ли си или простачка да ти се върне като бумеранг, даже стократно, пожелавам ти го от една Гербаджийка

3 мар, 2020 17:34

Ако не е ГЕРБ България нямаше да яима от преди 10 години малоумни идиоти

Каката

2 мар, 2020 22:26

Тази свинка ли е началник в Стара Загора!Даже не съм я чувала,ама ни е началник!Боже е е е виж с какво я научих!Герберска подметка ,к,во може да измисли?!

Отговори

Наката

2 мар, 2020 15:35

По добре без политици бе човек-мн важно че ще ги няма

Отговори

???

2 мар, 2020 15:34

Горе на паметника не е МОЛ да си дишаме бацилите що да не се проведе тържествено???

Отговори