Неприятно! Мигрантски лагер срещу Петрич
  • 0
  • 0
  • 145
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3

Неприятно! Мигрантски лагер срещу Петрич

 

Напрежение в Гърция заради кризата с мигрантите. Жителите на село Веронея, което се намира само на 15 километра от границата с България, се опасяват, че там ще бъде изграден лагер за бежанци. Това е и причината да протестират. По-късно през деня, в следствие на протестите, стана ясно, че гръцките власти променят решението си и няма да изграждат лагера близо до селото. Той ще бъде изграден още по-близо до българо-гръцката граница, на 9 км от Промахонас, в територията на историческия град Рупел.

Представители на управляващата партия обясниха, че новият лагер ще бъде достатъчно надежден и добре направен, така че хората, които са вътре да не могат да излизат от него. Очаква се мигрантите в новия кампус в Рупел да бъдат между 500 и 1 000 души.

„Изпращат ни ги насила тук, ние не ги искаме, никой не ни е питал, идват, за да воюват с нас, те не идват приятелски настроени”, коментира местен жител. „Подиграват ни се, защото напред изтласкват жените и децата, а мъжете стоят отзад. Лъжат ни, че са жени и деца, а ни изпращат хора, бойци, които са се били в Сирия. Това са младежи, които са на по 25 години, там ги учат на Джихад, те просто са готови да воюват. Колкото време трябва, 1-2 дни,  5 месеца, 10? Колкото трябва толкова ще стоим тук, няма да мръднем”, коментира още той.

Във Вирония днес пристигнаха политически лидери от опозицията, които заявиха, че правителството греши като заселва мигранти във вътрешността на страната. „Страхувам се, че най-лошото не е дошло, трябва да се спре със заселването на мигранти в населени места. Да ги настаняват по безлюдните острови, да им спрат всички помощи и така ще ги принудят да се върнат в родината им. Не става ние гърците да гладуваме, а пък да храним чужденците”, заяви Кириакос Велопулос, лидер на Greek Solution.

Родните власти трябва да реагират адекватно защото както е известно ново защитно съоръжение с Гърция, както на границата с Турция, нямаме изградено.

 Коментари

Тани

7 мар, 2020 19:53

само туй ни липсва ега

Отговори