Димитър Николов постави конкретни задачи на Общинския кризисен щаб
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Димитър Николов постави конкретни задачи на Общинския кризисен щаб

Кметът Димитър Николов сформира днес общински кризисен щаб след заседанието на Министерски съвет и заповедта на министъра на здравеопазването. В него участват директорът на РЗИ Бургас - д-р Георги Паздеров, директорът на УМБАЛ Бургас - д-р Бойко Миразчийски, директорът на Белодробната болница - д-р Трошанова, представители на общинските здравни заведения, представител на Комплексния онкологичен център, заместник-кметовете на Община Бургас и председателят на местния парламент Севдалина Турманова.

Общинският щаб ще координира серия от мерки за превенция на заболяването от COVID-19. Планираните културни мероприятия на територията на общината се отлагат. Планираните спортни събития ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца.

Община Бургас ще стартира информационна кампания сред пенсионерските клубове за превенция на заболяването.

Уведомени са управителите на големите търговски центрове в града и веригите магазини - да извършват няколко пъти на ден дезинфекция на клиентските пространства, както и на количките за пазаруване.  

Автогарите и билетният център на "Александровска" ще бъдат ежедневно дезинфектирани. Превозните средства на градския транспорт ще бъдат дезинфектирани всяка вечер.

Обществените сгради могат да разчитат на 4 машини за дезинфекция, които се намират в РЗИ Бургас, както и на специализираните дезинфекционни фирми.

Заради липсата на маски за еднократна употреба в аптечната мрежа, Община Бургас ще направи проучване на специализирани фирми, на които да бъдат поръчани количества маски от текстил.

Остава засиленият филтър и дезинфекцията в детските градини и ясли на територията на общината. 

"Мерките са превантивни, няма основание за паника и притеснения. Трябва да се опитаме максимално да спазваме препоръките на националния кризисен щаб и съветите на лекарите, за да избегнем опасността от заболяването", каза кметът Николов.    Коментари

Жаки

8 мар, 2020 19:09

от нас зависи да се предпазим и да спазвмае собствени правила

Отговори