Лос Анджелис аплодира "диамантени" арменци от Бургас
  • 5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 1

Лос Анджелис аплодира "диамантени" арменци от Бургас

В долните редове ще стане стане въпрос за вечната любов, взаимното уважение, осъществените компромиси в брака и саможертвата за другите, много често за сметка на личното щастие и време. Да, в продължение на 64 години семеен живот Арус и инж. Бедрос Дадурян от Бургас не просто са заедно, ами са си все така най- добри приятели и се обичат безумно. Обкръжението около тях ги наричат "диамантените" защото преди 4 години празнуват Диамантена сватба. В делата си също са "диамантени", помогнали са на мнозина в труден момент. Защото са имали тази възможност и авторитет преди пенсионирането, че и след него.

Тя е авторитет в Бургас като здравен работник със специалност: рентгенов лаборант. Безспорни познания и умения по медицински, физико- технически, радиологични, социално- хуманитарни и други науки. Все даващи възможност да изпълняват редица дейности в образната диагностика, нуклеарната медицина, лъчелечението и други области. Пенсионира се през 1984 г. Той пък е дългогодишен директор на много водещо до ден днешен машиностроително предприятие в България, специализирано в производството и модернизацията на железопътни вагони. Със седалище в родния му Бургас. Ръководител после и на Областна дирекция "Местна промишленост" до пенсионирането си през 1986 г. Сред открояващите се лидери на бургаските арменци е. От четвърт век, живеят в Лос Анджелис- САЩ, за да бъдат до единствения си син Хованес- икономически емигрант. С днешна дата ръководител заедно със съпругата си Зарухи на водеща компания. 

Двамата възрастни герои не късат връзката си с любимата България и също така любимия си Бургас. Интересуват се и се вълнуват непрестанно за случващото се у нас. През годините отскачат често до Бургас, но напоследък по комплексни причини, не. Обичат да консумират български стоки на място, а когато в магазинната мрежа няма нещо което търсят, запрятат ръкави и се заемат с домашната кулинария.

В Лос Анджелис развиват активен социален живот със свои връстници и в общите мероприятия, с гордост посочват с каква националност са и разкриват най- силните страни на родния край. Това става обикновено в т. нар. детска градина за възрастни с най- различни спортни, културни, музикални и туристически занимания. Арус закръгля 91 години, а до нея плътно е любимият й Бедрос. Той пък през лятото ще празнува 94- годишен рожден ден. Любимци на българската и арменската общност в мегаполиса, респективно на онези които ги познават. Постоянно получават поздравителни адреси и грамоти от районното и общинското кметство. Неотдавна и екипа на губернатора прави мил жест към семейство Дадурян.

На снимката до "диамантените" е тяхната любима и единствена внучка Анна, а зад кадър са сина и снахата. Има и такива хора, а Арус и Бедрос са събирателен образ. Желаем дълголетие и много да се пазят, докато отмине коронавирус епидемията!

 

 

ЮниконбгКоментари

Т.Тодоров

12 мар, 2020 9:06

Помня в дирекцията на местна промишленост баща ми казваше хубави неща за инжинера.Здраве!

Отговори

Kevork Tanielian

12 мар, 2020 3:06

Прекрасни и любими хора!

Отговори

Жаси

12 мар, 2020 1:06

Маладец Дадуряни само тъй

Отговори

Raffi

12 мар, 2020 0:19

Mnogo dobre,dylgo oshte da se radvat vazimno

Отговори