Учебните заведения затварят до края на март?
  • 90
  • 2
  • 12
  • 3
  • 11
  • 2
  • 16
  • 6

Учебните заведения затварят до края на март?

Невероятно, но факт! Дискутира се възможността учениците и малчуганите от детските градини да бъдат в принудителна национална ваканция до края на март месец включително. Трите случая на заразени с коронавирус деца у нас, е допълнителен аргумент за решението което предстои да се вземе в общонационален план, в период на извънредно положение и карантина. Това автоматично значи, че поне единият от родителите трябва да се жертва и да се отдаде на разнообразни занимания с детето /децата/ вкъщи или около вкъщи. Удобен момент е за чистене на отпуски. Форсмажорните обстоятелства може би ще накарт доста семейства да отидат на почивка до любимо място в татковината. У нас, защото към този момент не е желателно пътуването в странство.

Има подмятания учебните заведения да бъдат затворени до Великден и принудителната ваканция да се слее с великденската. Тя е от 11 до 20 април. Този вариант който най- вероятно ще бъде приложен в Германия например, няма много поддръжници сред властимащите. Защото пък ще последва логичният развой да се учи поне до края на юни месец.

В татковината няма тази ситуация да се съпостави с друга в миналото и да се правят сравнения. По паметливи конкретизират, че в полуизвънредно положение с всички последствия от това се е навлизало в няколко населени места до морето, по времето на широкомащабното военно учение Щит- 82. Както и при принудително завръщане на параходчии и тираджии при масовото избухване на СПИН в чужбина, в средата и края на 80- те години.

"Беше чудо в онези моменти. В учението което бе към Варшавския договор, имахме отсъствия от работа със седмици и бяхме в полеви условия. При това не в близост до родния град или село. После аз лично плавах към Океански риболов. Когато се разчу за СПИН- а, за Фреди Меркюри и много други известни, че са заразени, принудително се прибирахме у нас всички онези които работим в чужбина. Чакаха ни по летища, пристанища и гари с полицейски и военни МПС за задълбочени изследвания, превенции и препоръки" сподели изветен бургаски общественик на 60- годишна възраст.

 

ЮниконбгКоментари

Дора Стоименова

13 Mar, 2020 11:26

Съгласна съм с господин Вълев. Ще наваксваме изгубеното. Важно е здравето на децата

Отговори

Жаки

13 Mar, 2020 10:26

а тези дето сме абитуриенти какво правим

Отговори

Вълев

13 Mar, 2020 10:13

Нищо нередно! Махаме пролетната и добавяме още 2 седмици през юли. Всичко е точно. Паника или не, вирусът е факт. Още по-малко логично е да върнем учениците в клас, когато са били в контакт с всякакви хора по време на грипната ваканция.

Отговори