Бургас се открои със сватбите си, но не е прецедент
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Бургас се открои със сватбите си, но не е прецедент

Вричането във вечна вярност на незабравимия сватбен ритуал не е преустановено в Бургас. Но това става при форсмажорни правила. Датите не се отменят, но в залите се допукат единствено и само младожениците и кръстниците. Както разбира се и съответния служител на "Обреден комплекс". Родители, приятели и колеги чакат отвън и надничат през прозорците. Емоционалната еуфория след заветното: ДА "избухва" когато двойката излезе отвън с халките на безименния пръст. Днес няколко сватбени двойки и най- близките до сърцето и съзнанието им хора в моркия град дават пример и са похвалени за поведението си от градоначалника. Преди да разкрием, че не става въпрос за прецедент на бургаска почва специално, ето виртуалния коментар на Димитър Николов. Придружен със снимки:

"Любовта е по-силна от всичко!

Да кажем едно голямо и виртуално “Браво!” и “Честито!” на Борис и Виктория, Петър и Поли, Минчо и Теодора, които днес сключиха граждански брак в Морското казино.

Благодаря от сърце на младоженците, техните родители, роднини и приятели, че се съобразиха и интелигентно спазиха наложените тежки изисквания за неприсъствие на ритуала.

Не е лесно да гледаш този неповторим за любимите ти хора момент през прозореца, но показва любов и солидарност към ближния и света.

Борис, Виктория, Петър, Поли, Минчо, Теодора, бъдете здрави и щастливи! Чудесни сте!"

По- паметливи бургазлии в зряла възраст разкриват, че временна промяна в сватбения ритуал с идентични действия като при карантина се извършват за определен период през 80- те години. Когато се разчува за СПИН, включително за заразени на родна почва. В периода на строги мерки при публични прояви в това число сватби, пряко потърпевши са семейства на параходчии, тираджии и стюардеси. При завръщането си от международни "рейсове" и курсове, те биват подложени на безпрецедентна карантина докато им се вземат кръвни проби и докато излязат резултатите. Още при пристигането си по въздух, суша и море им се заявява ясно какво ги очаква и че трябва за известно време да забравят за физическо присъствие на публични мероприятия. Възприемат се като потенциални преносители на СПИН, преди да се подложат на всички тестове и да излязат резултатите от тях. Само семействата им знаят какво са преживели. Конкретно за сватби с тяхно участие, то те са били отлагани. Но не винаги това е било възможно заради създадена вече комплексна организация. Ако даден параходчия, тираджия или стюардеса са родители на младоженци, то присъствието им изобщо не е било желателно. В знак на солидарнот половинките им също не са присъствали на ритуала. Това е във време, когато гласност по обясними причини за такива неща не се е давало. За разлика от сега във века на информационните технологии и друго управление.

 

ЮниконбгКоментари

ДАНИ-ТО

15 мар, 2020 0:42

В ОТМАНЛИ БЯХА ГИ ИЗОЛИРАЛИ БАЯ ВРЕМЕ ЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕШЕ КАКВО СТАВА ТОЧНО

Отговори