Боксовата мафия нокаутира Тайсъна, но той не се отказва!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Боксовата мафия нокаутира Тайсъна, но той не се отказва!

Железният боец на България Даниел Асенов за пореден път бе порязан със скандално решение извън ринга. При това явно и безпардонно след сърцата игра на самия него. Ако му бе присъдена победата, то той печелеше олимпийска квота. 

Тайсъна от Кукорево отпадна на осминафиналите на европейската олимпийска квалификация в Лондон. Българинът отстъпи по скандален начин по точки пред турчина Батухан Чъфчъ след неединодушно съдийско решение /28:29, 30:27, 28:29, 30:27, 28:29/.

Двама от реферите край ринга присъдиха победа и в трите рунда за Асенов, но другите трима отсъдиха в полза на Чъфчъ победа с по 2:1 рунда, което донесе и успеха на турския боксьор. Остава още един шанс на Асенов за Токио 2020 през май месец. Въпреки непрестанните опити да бъде нокаутиран от видимата и невидимата мафия в бокса, Асенов не се отказва и споделя следното пред доброжелатели и недоброжелатели:

Оставих сърцето си на ринга!Тренирах изключително усилено ,влязох в мача спокоен и знам,че го спечелих!Съдиите,които ми отсъждат победа дават 30:27(доминация и 3-те рунда).Благодаря им,че са обективни!Изключително афектиран съм,защото съм сигурен,че при адекватно отсъждане,в момента България щеше да се радва на първата си квота за Токио 2020(в бокса).За жалост не мога да върна времето!Боли ме и съм изключително тъжен,че това продължава да се случва..Въпреки всичко искам да благодаря на хората ,които ме подкрепят ,а също и на тези,които се радват на "загубата" ми!Мотивирате ме!Това няма да ме събори,играта не е свършила!Имам само един съвет към недоброжелателите:Бъдете хора!И не подценявайте труда на спортистите,защото ние не сме 2-ра категория хора!Не винаги успехът зависи от нас,понякога факторите са други!Знам,че ще постигна целите си и ще преодолея и тази несправедливост,колкото и да ме боли в момента!Бъдете здрави!Коментари

Diman Panchev

17 мар, 2020 12:13

Момче! Горе главата! Ще бъдеш оценен на ринга! С теб сме!

Отговори