Русенският Първи стяга редиците и апелира за доброволци
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Русенският Първи стяга редиците и апелира за доброволци

В Русе започна ударна дезинфекция на улиците, а по график се дезинфекцират детските площадки и спортни съоръжения, които са на открито. "Няма как да спрем майките с деца да ги ползват, макар че съветваме те да се въздържат от използването на общо достъпни уреди, защото няма гарантирана сигурност никъде" сподели русенския кмет Пенчо Милков. Той апелира за доброволци в тази динамична ситуация. Пациент с корона вирус в Русе официално засега няма.

"Само стриктната дисциплина е един от козовете ни да запазим тенденцията на нерегистриран случай на заболял в нашия град" конкретизира Милков. Още за предприетите мерки засягащо малки, големи и още по- големи, в написаното от него:

Сигурно сте видели как хора с пръскачки дезинфекцират спирките на градския транспорт (в Русе са 280), детските площадки и пейките по централните площади и крайните квартали.
Това са общинските работници от „Паркстрой“. В нетипичната дейност им помага с транспорт и служители и общинското предприятие „Комунални дейности“. За обеззаразяването на града ни се нуждаем от още доброволци. За помощниците във важната акция са приготвени допълнителни пръскачки.
В условията на извънредно положение работят и Обществената трапезария и Домашният социален патронаж в Русе. Те приготвят по-големи количества топла храна и се грижат за нуждаещи се, най-вече възрастни хора. Сърдечно благодаря на всички за добротворството!
Важно е да Ви кажа, че подготвяме и разписание на общинския транспорт, което да отговаря на нуждите и същевременно да пази от струпвания в пиковите часове. Графикът се обновява ежедневно и е достъпен за всички на сайта на община Русе и на страницата й във Фейсбук. Непрекъснато се следи и за спазване на противоепидемичните мерки в превозните средства.Коментари

Леля Пепа

18 мар, 2020 19:18

пове1е твърдост се иска и конкретика в свършеното

Отговори