Известен бургаски хирург е с COVID-19
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Известен бургаски хирург е с COVID-19

Популярен бургаски хирург е със симптоми на коронавирус. Информацията все още не е обявена официално, но запознати конкретизират, че докторът е диагностициран и доброволно се е подложил на тестове. Положителни са. Не е известно точно дали е бил в чужбина или е имал досег до заразен пациент. В последните дни е имал висока температура и е уведомил своевременно ръководството за състоянието си. Не е на самостиятелна практика, а активно практикуващ e в популярно лечебно заведение.

Конфиденциална е информацията и към този момент умишлено- без подробна информация. Място за паника обаче няма защото са предприети утвърдените мерки.

Изследват се колегите на лекаря с коронавирус.

"Клиничната му картина не е тежка, а тъй като той е грамотен човек, е направил, каквото трябва", обясниха запознати.

На роднините на лекаря е връчено предписание, като и те са под домашна карантина. Междувременно се извършва измиване, почистване и дезинфекция на отделението и помещенията в които е работил.

Това което бе обеявно по- рано:

Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България към момента са 142.

През последното денонощие има 30 нови потвърдени случаи на COVID-19. Сред тях: четирима в Добрич, те се лекуват в домашни условия, както и един пациент в Шумен - той е в инфекциозното отделение на местната болница, има кашлица и задух. Заразеният пациент в шуменската болница е пристигнал от Банско. Останалите нови регистрирани случаи са в София.

Статистиката към момента:

- При 142 потвърдени случаи досега 84 са мъже, а 58 са жени.

- Най-младият пациент е на 4 години, най-възрастният - на 81 години. Така средната възраст на засегнатите от коронавирус у нас е 42 години.

- Трима са починали досега.

Вече имаме трима излекувани - жена от София и двама пациенти в Плевен. Те ще бъдат освободени с 30-дневен болничен лист и няма да могат да напускат домовете си.

Във ВМА има двама пациенти със заплашваща дихателна недостатъчност, но все още не са интубирани. Ако е необходимо, това ще бъде направено. Останалите пациенти във ВМА са в средно тежко положение - с двустранни пневмонии, обясни Мутафчийски.

В "Пирогов" продължава да е критично състоянието на пациент, който е интубиран.

 

ЮниконбгКоментари

Петкова

21 мар, 2020 11:39

излишно е коя е що е щото може да не крият а други да крият но със сигурност не е Умбала щото имам позната там и не е но имало такъв случай да

Отговори

Моля ви

21 мар, 2020 10:44

Кажете поне болницата, за да не ходим там!

Отговори

Жиката

21 мар, 2020 10:07

то е ясно че ще плъзне и сред тях

Отговори