Кметът на Дъскотна отделя от залъка си и дарява с пълни шепи
  • 89
  • 1
  • 1
  • 0
  • 18
  • 2
  • 0
  • 1

Кметът на Дъскотна отделя от залъка си и дарява с пълни шепи

Младият селски управник на Дъскотна Айдън Читак определено не е безучастен и е предприел благотворителна акция на място. Един път се отказва от месечната си заплата и втори път със спестени лични средства е закупил стоки от първа необходимост, сокове и безалкохолни напитки. Дарява ги на жители в руенското село. Железничарското село, с прелюбопина история и настояще в полите на източния Балкан. С приоритет са онези които са крайно нуждаещи се. Надделяват физическите лица в пенсионна възраст или още хората, които са най- уязвими за заболяване. Заобиколен е от верни приятели, които също спомагат инициативата да се разгърне из селото. "Човечността и лишенията на младия господин са за пример. За пример са също и онези хора които са му повярвали и помагат добровлно на хората в нужда. А в това време, това няма как да не се оцени" споделят местни жители. "Знаете имаме случай вече в община Руен на коронавирус. Знаете, че това задължава определени ограничения и в сила са нови и неприсъщи правила. Нямаме право да се оплакване и да се отказаме. А ако можем и нека помогнем. Благодаря на всички доброволци. Заедно сме направили списък с хората, които определено имат нужда от протегната ръка" лаконичен е Айдън Читак. Това не е единична негова проява в обществена полза откакто пое "руля" на Дъскотна. Прави и невъзможното малки, големи и още по- големи да се чувстват горди жители на Дъскотна. Както общинският Първи Исмаил Осман, на избори освен чисто партиен вот, на негова страна е и т. нар. личностен.

 

ЮниконбгКоментари

Надя

1 апр, 2020 11:27

Трябва по често и не само в кризисни моменти да се помага на нуждаещите се.

Отговори

Stefan

29 мар, 2020 21:40

Или си човек или си нещастник, това е истината. Когато си човек и кмет да станеш пак ще си останеш човек и ще правиш това, което ти идва от сърце. Нещастниците ги виждаме всеки ден какво правят, добрите примери са наистина малко. Браво, така се прави!

Отговори

Mustafa Veliev

29 мар, 2020 18:31

Браво!!! ЧОВЕК за пример.Прави всичко със сърцето си. Ако хората не разбират какво правиш, значи посланието не е за тях. Надявам се и други да го последват!

Отговори

Nilüfer Hüseyin

29 мар, 2020 18:04

Гордеем се с теб продължавай така и нека ти и цялото ти семейство бъдат живи и здрави!

Отговори

Н.

29 мар, 2020 16:57

Браво дано да има и други като него,сега да мислят за хората а не когато дойдат изборите

Отговори

Hasan

29 мар, 2020 15:19

Etva se kazva kmet eivallati praq primerensi brato napret nadqvamse vsicki kmetove da fklucat natva darenie samo danecakat izborite

Отговори

Asen Welkow

29 мар, 2020 14:52

Bravo tyj se prawi

Отговори

Zuz

29 мар, 2020 14:18

Община Руен , а не Русен ... Направете корекция на статията :)

Отговори

29 мар, 2020 15:23

Bravoooo