Шпионска антена "взриви" Варна
  • 2
  • 10
  • 4
  • 5
  • 3
  • 0
  • 3
  • 22

Шпионска антена "взриви" Варна

В дните на извънредно положение трескаво "расте" една антена. Адресът е "Княз Батенберг "12. Явно, поставянето й е изключително важно след като се работи и събота и неделя. Живеещите наоколо са солиден брой и имат подкрепа и на други свои съграждани. Защото дне с е този район, а утре ще е друг. Притеснението взима връх, защото външно антената прилича на т. нар. шпионски чрез които най- вероятно след последните законови промени ще се позволи следене и подслушване на хората. Страховете допълнително са, че съоръжението е от 5G поколението и ще е със силно и вредно излъчване. В близост има училище, храмове и многобройни живущи.
Събират се подписи за спиране изграждането на антената, на която и днес продължава да има работници.
 
Подадени са жалби, чието приключване не се изчаква. Твърди се, че има издадено разрешение за строеж от местната власт, но това не е единственото, което прави изграждането на тази антена съобразено със закона. Становище при това публично трябва да издаде например РЗИ. Това е и институцията която контролира за вредни излъчвания.
 
"Главният мотив на недоволство е страхът от вредни въздействия върху здравето - базовата станция е буквално на метри от домовете и публични институции. Действа се тихомълком, а това още повече засилва страховете. Антената определено е от последно поколение и вероятно ще се ползва за следенето на всички ни. Защо тогава се слага в гъсто населен район където телефонният и интернет обхват е доста добър. В нормалните европейски градове са по периферията на града и излъчват оттам тези антени" посочват негодуващите и настояват компетентните институции да си влязат в ролята.
 
Юниконбг

 Коментари

Glarusa

3 апр, 2020 17:44

"Наистина е вредно. В Германия е недопустимо ????" Ти бил ли си там. Ми те нямат мобилни телефони, ползват стационарни с шайби. Тъпите германци, ???? а ти може би имаш немска кола - мерцедес, бе ем ве...? Виж нормите им там: https://www.bfs.de/DE/themen/emf/hff/schutz/grenzwerte/grenzwerte.html И тъй като нищо не разбираш, питай някой разбиращ, да ти обясни немската норма и българската норма. Въпрос: "Коя е по рестриктивна" Втори въпрос: "Защо се връзвате на хора, пишещи статии за неща, които не разбират"

Отговори

7 апр, 2020 16:09

Важно е освен да се цитира и да тълкува видяното в интернет. В линка от последния коментар с препратка в текста се стига до немките норми за честотите на които работят мобилните оператори: https://www.bfs.de/EN/topics/emf/hff/sources/overview/overview_node.html - натисни знак "+" на реда Mobile communications или Mobilfunk ако не си включил английската версия. В най-дясната колонка са граничните стойности за различните честоти. Стойностите варират от 4,5 до 10 W/кв.м. В нашите норми за всички честоти ограничението е 10 micro W / кв.см или 0,1 W/кв.м. Оказва се, че умните германци допускат стойности между 45 и 100 ПЪТИ по-високи от тези в България....

Мишо

3 апр, 2020 16:59

Абе качете се на покривете си и вижте наоколо колко много антени има иначе няма да има фейс, приложение и разни подобни дето не спирате да си менкате

Отговори

02.04.20

2 апр, 2020 17:39

Без съмнение, за да ползваме мобилните си телефони е нужно радио покритие... Колкото по-нагъсто са разположени клетките на операторите, с толкова по-малка мощност на излъчването ще покриват дадена територия... А твърдението, че на запад покриват градовете с базови станции по контура на градовете е невярно... Виждал съм Базови станции в центъра на Париж, Берлин, Мадрид, Виена и на други места...

Отговори

Иван Петков

2 апр, 2020 14:54

Здравейте, няколко пъти минах покрай описаното съоръжение, но не виждам нищо да се строи. Възможно ли е да използват някаква свръхмодерна технология, която да скрива всичко от погледите ни?

Отговори

2 апр, 2020 15:04

абсолютно е възможно колега...... покрай тея вируси!

Иван

2 апр, 2020 8:54

Прост народ,слаба държава!Това си е най- обикновена антена на 3-4 G .Повдигната е малко и е с тази конструкция,защото покрива е такъв и сигурно ще има релейни антени за преноса - малки и кръгли.Това за следенето е много смешно,защото всички включени телефони непрекъснато се знаят в обхвата на коя антена на коя клетка се намират. ,затова и се нарича клетъчна мрежа.Винаги се е работило в почивни дни,защото трафика е малък и "уважаемите " потребители няма да и мат прекъсвания.Относно излъчванията,нормите са три пъти по,- строги от запад и. всеки държи телефон в ръцете си.Строителните документи се изготвят м много трудно и бавно за около 6 месеца.За 5 G в България също е тъпо да. се говори,правено е експерименти в София , но няма нито лиценз,нито честота,нито устройства,които да работят на 5 G.- говорим за телефони,умни коли и разбира се ...умни хора!!!

Отговори

Mitko

1 апр, 2020 19:20

Стефан Калайджиев, чрез това тъпанарско чудо ти можеш да се обади на близки и роднини и да ползваш интернет извън дома си. Как Може да се такива прости овце не мога да разбера. Айде вземете се малко в ръце и не говорете глупости, чули недочули какво става. Това са антени на мобилен оператор за 2G ,3G и 4G.

Отговори

Стефан Калайджиев

1 апр, 2020 18:20

ако хората в съсдество не искат това технологично тапанарско чудо, никакви проблеми, маха се! Първият начин е законен, вторият, ако има големи препречвания незаконни, тогава се явява флексов начин.

Отговори

2 апр, 2020 16:32

Идиотско мнение

2 апр, 2020 15:00

Ще те следят дали си сменяш гащите по график:)

Hahah

1 апр, 2020 15:45

Кой я е писал тая статия? Пълен идиот и неук.

Отговори

1 апр, 2020 17:57

Еми те повечето които пишат подобни статии нямат технически познания. Интересно как 5G технологията ще вреди на "храмовете" ????????????

Митя македонеца

1 апр, 2020 15:35

Този който е писал поста нищо не разбира обаче си вкарва страшни филми аз дигнах тази мачта и антените са за. 3G нищо шпионско и опасно няма но щом се самонавивате????

Отговори

Кольо Търнокопа

30 мар, 2020 19:37

Те и турските сериали са вредни, ама ги гледате :D

Отговори

Лазаровден

30 мар, 2020 16:03

Ако хората в съседство с блока на който е монтирано това "технологично чудо" не са съгласни с него могат да го премахнат по съдебен път. Трябва закон и тия антени да се разкарат от населените места!!!

Отговори

Лудия

30 мар, 2020 15:18

Щом има разрешение и не е обжалвано в срок значи е законна , РЗИ не е страна а аяр

Отговори

Boqn Cvetkov!!!!

30 мар, 2020 14:13

Събаряййййй !!!

Отговори

Anonimen

30 мар, 2020 14:10

Съборете я бе

Отговори

valio

30 мар, 2020 13:43

razpraskvat koromaviros. bok da nie napomos

Отговори

Gerasimov

30 мар, 2020 12:21

V Istanbul sa po halmovete kraj grada

Отговори

3 апр, 2020 18:52

"V Istanbul sa po halmovete kraj grada" Наистина ли? В тоя голям град - по баирите. Ако са там, то в такъв случай, около антените няма да расте трева... 41.007916 28.973788, и на много други места. Абе не ми се занимава с тъпаци...

30 мар, 2020 13:45

Наистина е вредно. В Германия е недопустимо ????