Най- новият ни дрескод май погазва "Законът за бурките"?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Най- новият ни дрескод май погазва "Законът за бурките"?

Мнозина са категорични, че масово се нарушава забраната за носене на бурки. Как ли? С най- новият дрескод по лицето- прословутата маска. И то онези, които са бая обемисти, нашарени и немедицински, че чак и леко страховити. Като тези на емблематичните наемници в Япония- нинджите. Фантазията на някои дами стига дотам, че маската се превръща вече в моден аксесоар, конкретизират бургаски мами.

С днешна дата тя стана задължителна у нас. Налице е обаче пълна либерализация на моделите и ефективността им. И за това актуалният въпрос е дали настъпи край на т. нар. Закон за бурките от 2016 година. "Това не беше само за бурките наредба, а норма, която забранява всякакъв вид вещи и аксесоари, които скриват лицето на човек и пречат за неговото разпознаване. Помните поради какви причини настъпи всичко това, нали", обясняват паметливи.

Малко след това някои турчеещи се ромски махали бойкотираха посвоему като масово носеха по лицата си именно медицински маски. Пазарджик например бе постоянно "във фокус".

Медицинският аксесоар в един момент се оказа сред най- търсената стока на пазара в махалата. Имаше даже санкционирани заради явното заобикаляне на закона. Според закона, глобата за първо нарушение е 200 лева. За всяко следващо по 1500. Ако нарушителите са длъжностни лица, сумите са съответно 500 и 2000 лева. Впрочем не само в България има действащ Закон за бурките, но и в странство ситуацията с дрескода напоследък е същата. Включително в християнска Европа. Повод за размисъл. А през това време, може например да бъде разпоредено да не са черни и моделите наистина да са за медицински цели- откъм качество и визия.

 

ЮниконбгКоментари

Eli

30 мар, 2020 23:05

Ako sa irancite Tramp kakvo gi bavi??

Отговори

Меди

30 мар, 2020 23:02

майтап майтап че да си кажем истината-който го запали този вирус нищо чудно да е от арабските страни и сега да гледа отстрани ехидно

Отговори