Бургаски доктор с ценни съвети срещу опасните вируси
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Бургаски доктор с ценни съвети срещу опасните вируси

Ще прочетете важните здравни предпазни съвети от д-р Димитър Янев. Той е от Бургас,но има кабинет като общопрактикуващ лекар в гр.Камено.Смело може да се каже,че е много добър диагностик.

1.ИЗМИВАНЕ НА РЪЦЕТЕ РЕДОВНО С ТОПЛА ВОДА И САПУН ,МИЕ СЕ И МЕЖДУПРЪСТИТЕ И ПОД НОКТИТЕ за най-малко 20 секунди .След това дезинфектант или обикновен спирт.

2.промиване на носа с физиологичен разтвор с капкомер а не със спрей защото се качват вирусите и бактериите нагоре в носа .

3. Промиване на устата и гаргара на гърлото често с вода в която има лимонов сок.Често пиене на вода с лимонов сок на 10 -15 минути по глътка,две.

4.Измиване на лицето с топла вода и сапун при всяка възможност но задължително при прибиране в къщи .

5.ДЕЗИНФЕКЦИРАНЕ С ДЕЗИНФЕКТАНТ ИЛИ СПИРТ ,КАТО ПРЕДИ ТОВА СЕ ИЗБЪРСВА С ВОДА И ВЕРО ,ВОЛАНА ,СКОРОСТНИЯ ЛОСТ И ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОПИРАМЕ В КОЛАТА .

6.Често обработване с дезинфектант или спирт ,мобилния телефон,клавиатурата на компютъра и мишката като разтвора се напръсква върху домакинска хартия или салфетка и тогава се обработват уредите .

7.дезинфекция на връзката с ключове ,като важно е да не се държат в джоб в който има ,носни кърпи ,салфетки или неща които се допират до лицето .

8.винаги когато можем да поставяме на лицето маска .Идеята е да предпази от две неща –първо от пряко попадане при кашляне и кихане от хората ,и да не докосваме устата и носа неволно без да се замислим.Да не докосваме очите си преди да сме измили ръцете .

9. Измиването на плодовете и зеленчуците става с вода и сапун с гъбичка и щателно изплаквене след това .

10. Обувките трябва да се събуват още в началото на жилищното помещение. Връхните дрехи трябва да бъдат изнесени навън.

11.подържайте дистанция между себе си и околните .

12.не се хранете в движение

13. Избягвайте ръкостискане

14. избягване на допир до банкноти и монети.

15. избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения. Освен това едно от най важните неща е е да се опазим психически ,да не изпаднем в депресия

Д-р Янев препоръчва още да се
употребява  инфлуцид профилактично по 1 табл 3 пъти дневно ,шуслерови соли №3, 4 табл.в 500 мл.вода ,ежедневно до края на карантината .Консумиране на плодове ,зеленчуци избягване на салами и храни с натриев глутамат.

Хубаво е да се пие чай с липа ,шипка и борови връхчета

Докторът допълва,че  е добре за дезинфекция да се ползва спирт в който има няколко капки масло от хвойна

 Коментари