Бургаският отец Радослав ще остане в историята с тази постъпка /видео/
  • 17
  • 0
  • 0
  • 1
  • 7
  • 0
  • 0
  • 6

Бургаският отец Радослав ще остане в историята с тази постъпка /видео/

Видеорепортаж, заснет в големите църкви на Бургас, показва, бе публикуван от колегите от zonaburgas. На него се вижда, че духовниците не се притесняват от пренасянето на заразата с коронавирус и не спазват препоръките да не причастяват с една и съща сребърна лъжичка. Отец Радослав е "във фокус". Според него опасност нямало, тъй като, ако вярваш в Бог, Той няма да позволи да се разболееш. Малко бяха наредените на опашка, за да получат с лъжичката светото причастие.Коментари

Гергана Костова

13 апр, 2020 11:14

Матей 7:6 Не давайте светинята на псетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и като се обърнат, да ви разкъсат."

Отговори

Сиси

12 апр, 2020 23:01

Кеворк ко им правите излишни реклама на тези колко са загрижени

Отговори

bluba

12 апр, 2020 21:21

Невежата тълпа, ловко манипулирана от медиите (СМРАД - средства за масова реклама, агитация и дезинформация) изпада в истерия относно отказа да се затворят църквите... Духовно мъртви индивиди се надпреварват в писане на нелепи призиви, неосъзнавайки как безструктурно ги манипулират... Предлагам на всички бездушевни, които са толкова активни в омаскаряването на църквата тези дни, със същия хъс да призовават за затваряне и на хранителните магазини и пазарите, тъй като там е пълно с хора, които могат да разнасят зараза! И там е много по пълно, от колкото в църквите! Но не би...Тъпченето на търбусите е неприкосновено! Мнозина от драскачите няма да се съберат около църквата, но ще се съберат около масата и за тях важат думите на апостола че техен „бог е коремът [им]".. Понеже мнозина, за които ви съм често говорил, а сега дори със сълзи говоря, постъпват като врагове на кръста Христов; техният край е погибел, техният Бог - коремът, а славата - в срама им; те мислят за земното.

Отговори

12 апр, 2020 21:45

Черпя!

Антон

12 апр, 2020 16:28

Тъпо е с една лъжица. Има пласмасови

Отговори

12 апр, 2020 17:28

Ами стадото си е стадо! Ако умрат ,пречистени да умрат!

Адолф

12 апр, 2020 15:03

Трябваше да затворят тези търговски храмове.

Отговори

12 апр, 2020 17:38

И защо да ги затворят?! В църквите има по-малко хора отколкото в магазините и автобусите. По вашата логика, първо трябва да се затворят магазините и да се спрат автобусите, защото там има най-много хора, които пипат навсякъде. Затворете първо истинските търговски места и чак тогава може да имате претенции за храмовете! Освен това, на вас какъв ви е проблемът с нашите храмове?!?! С какво право се опитвате да пречите на нашите религиозни права и свободи?!?! Живейте си вашия живот, както го разбирате и не ни пречете ние да живеем нашия, така както ние го разбираме! Не правете на другите, това, което не искате да ви сторят на вас! Това са думи на Христос! Вашите права се простират дотам откъдето започват нашите права. Или да ви го обясня по-просто - ако не спрете да се месите в живота на другите - и те ще се намесят във вашия. Айде със здраве!

Михаил Филипов

12 апр, 2020 14:56

На входа на много църкви и манастири е написано: "Благословен е Идващият в Име Господне"! Вие, скъпи журналисти, не сте влезли в църквата в Име Божие. Нито знаете какво се случва в Дома на Господ. Приемете, че Не сте благословени, защото така сами сте си избрали.

Отговори

Гергана Костова

12 апр, 2020 14:34

Браво!!! Така и трябва!

Отговори

Няма значение

12 апр, 2020 14:10

На много журналисти им се плаща, целенасочено, да списвт подобни нападателни статии, срещу православната ни християнска религия, официално приета от българите при св. Цар Борис-Михаил 1 през 864... Нищо чудно, тази да е мюсюлманка, или и е платено от такива,с цел разслабване, на и без това слабата ни вяра. Това не са журналисти, това са васали, платени драскачи. Предават собствената си вяра!

Отговори

Леля Пепа

12 апр, 2020 13:46

Свещена простота. Един да има болен сто след него са готови амин

Отговори

Колето

12 апр, 2020 13:44

Отецът върши каквото е редно, докато писачът е пресолил но да-можело е да се помисли за алтернативен начин с лъжички пластмасови например.От времето на Христос има развитие-2020 година по късно е все пак

Отговори

Ронда

12 апр, 2020 13:24

Причастие се дава точно така и не виждам сензация .Аз го взех по същият начин . Само не знам , хора нямащи нищо общо с религия , какво правят в Църквата и защо си позволяват да раздухват интриги !? Бог да ви съди и прости !

Отговори

Петър Милев

12 апр, 2020 13:14

ПричАстие се пише с А, първо, кифло - причастява се! И ти коя си, за да питаш? От коя вяра си ти? Достоен свещеник! Браво! Браво, ако зависеше от жалките медии тази църква щеше да е рухнала, нали? Ама вие живеете, за да раздухвате интриги, да изливате помия, дали ви пука, а?! Навсякъде, навсякъде в Българската православна църква се причастява с една лъжичка! Това е въпрос на вяра, налейте си го в главите и се срамувайте, не пишете тъпотии!

Отговори

12 апр, 2020 17:26

Pетър Милев,като вярващ човек,защо използвате такива епитети и квалификации?

12 апр, 2020 13:55

Всички знаем как е причастява , господине !! Но не и по време на епидемия и карантина !!

Русева

12 апр, 2020 13:02

Изключително недостойно е на такъв светъл празник е да се влиза с камера в църквата и да се правят папарашки грозни клевети целенасочено. Защо авторът на тази статия не застане с името си.

Отговори

Албена Михайлова

12 апр, 2020 12:59

Какво по-различно е станало, уважами? Сензация? Откога започнахте да разбирате какво се случва в Църквата. Ръцете ви са мръсни и вонят, жалки платени парцали! Не го е направил за дарения свещеника. Вярата е от две хиляди години и е жи ва. Вирусът е от няколко месеца, естествено, че Църквата ще продължи да бъде такава, каквато е и ще остане, И вирусът, и писанията ви ще изчезнат. Но знаете ли, може на вас, които се правите на загрижени и сеете страх, да ви се случи да се разболеете... И тогава ще разберете какво е да се подигравате със Светото Причастие.

Отговори

Зу

12 апр, 2020 12:55

За човек който не живее с Бога и не е приел Светият дух е трудно да разбере позицията на ближния си, който е вярващ. Когато приемеш Исус, страхът от смъртта изчезва

Отговори

Петкова

12 апр, 2020 12:09

някой май се е помислил за божество

Отговори

Ники

12 апр, 2020 12:08

как да ги спрат хората след кат искат дарения да падат ако може

Отговори

12 апр, 2020 14:25

Честит Благословен празник! Спрете с това Свето Причастие! След, като Бог така е повелил да се извършва, значи така трябва да е! Ни май наистина си просим Божия гняв? Хипермаркетите да пълни а хора - мине някой кихне върху торбичката с опакован хляб, след него друг го вземе почеше се по лицето и айде......ами автобусите? Колко хора видях в скрити игрища да играят футбол.... обаче НЕ! Църквата! Причастната лъжичка! Свещеника след, като приключи службата сам доизпива останалото в Чашата. Безверие цари навсякъде, а чакаме спасение. Горко ни!