Буреносни облаци над Фандъкова?
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Буреносни облаци над Фандъкова?

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова не бе на извънредния брифинг тази вечер, независимо че гвоздеят бе огнище №1 у нас на коронавирус- София, неспазените препоръки за пътувания, хилядите коли които са напуснали изходите, среднощните колизии и заплахи в ромската махала и прочие. По непотвърдена информация, буреносни облаци са надвиснали над Фандъкова за това, че не е наложила или поне настояла за по- твърди мерки съвместно с общинска полиция и МВР през изминалите дни. Ще има ли последствия за това нейно поведение, половин година след преизбирането й? И ще стане ли това публично достояние или всичко ще си остане за т. нар. вътрешна партийна консумация? Предстои да се разбере за поемането на конкретна отговорност и най- вероятно ще бъде загатнато каквото и да е. Още повече, че Бойко Борисов е бил кмет вече на София и отлично знае кога трябва да е отпусната примката и кога трябва да се затяга в сложни моменти.

Малко по-рано стана ясно, че София се затваря за автомобилен трафик. Забраната ще важи до второ нареждане. Новината бе съобщена от председателя на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Малко след това министърът на здравеопазването Кирил Ананиев каза как ще се влиза и излиза от столицата. Шефът на силовото ведомство Младен Маринов пък обясним че "простотиите на пътуващите през КПП-тата бяха много, но да видим сега как ще се върнат в София". Градоначалникът на столицата серизоно се ядоса и разочарова от жителите на града, за който тя отговаря. Това стана обаче във виртуалното пространство постфактом. Ето какво написа Фандъкова в личния си фейсбук профил:

"От 00.00 ч тази нощ се спира влизането и излизането с автомобили от София. Изключение от забраната за пътуване се прави само за:

 • товарни превози, които трябва да докажат необходимостта от извършването на транспорт;
 • - автомобили със специален режим на движение;
 • - автомобили, които превозват граждани за лечение. В декларация трябва да се посочи лечебното заведение, в което ще се провежда лечението.
 • - автомобили, които превозват медицински лица, отиващи на работа;
 • - автомобили на електроразпределителните дружества, ВиК операторите, кабелните и мобилните оператори;
 • - служебни автомобии, които превозват работници към местоработата им. В декларациия се посочва фирмата и телефона на управителя/ директора. Ако работник пътува с личен автомобил, също трябва да посочи фирмата и телефона за връзка;

Със заповед на министъра на здравеопазването се опрелеля и времеви график за влизане/излизане по работа - сутрин между 6 и 8 часа и вечер между 18 и 20 часа. Извън тези часове лични автомобили на работещи не могат да влизат и излизат от София. Декларациите, които се ползваха до момента, остават в сила, като в тях трябва да се допишат само фирмата и телефони за връзка с управителя. Придвижването вътре на територия на Столична община е свободно. За съжаление, днес хиляди граждани на София тръгнаха да пътуват за Великденските празници в провинцията. София в момента е градът с най- голям брой заразени с COVID-19 и пътуването до роднини и приятели е безотговорно и опасно. Целта на въведената забрана по предложение на Националния оперативен щаб е да спре разпространението на вируса и да опази живота и здравето на много хора в страната. Заповедта на министъра на здравеопазването."

 Коментари

Асан

20 апр, 2020 18:45

Защо пишат гражданите на София които са напуснали града.ПРАВИЛНОТО е селяните които работят в София си отидоха за празниците по родните места.

Отговори

КОГА?

17 апр, 2020 1:03

кога най накрая ще се разредят незаконните палати и къщури в гетото и не само в Факултето??

Отговори

Опи

17 апр, 2020 0:47

отдавна трябваше да се откаже сама

Отговори