Отменят извънредното положение преди 13 май
  • 440
  • 95
  • 10
  • 23
  • 84
  • 10
  • 16
  • 141

Отменят извънредното положение преди 13 май

Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който коментира ситуацията пред журналисти по време на инспекция на строителството на магистрала "Хемус" между Белокопитово и Буховци.

Във всеки миг сме готови да облекчим това, което може, отбеляза той. Борисов допълни, че обмисля да смекчат забраните за пътуване из страната, но при спазване на изолация.

"Обмисляме закон, който да задължава например, носенето на маски - защото е доказано, че маските помагат. За банките - да могат кредитите да не се изплащат в сроковете им. Извънредното положение не ни дава извънредни правомощия - а всъщност ние сме се възползвали от създаването на КПП-та, носенето на маски, реално в България движението в градовете не е нито ограничено, нито забранено", коментира той.

По думите "в другите държави е забранено да се излиза от градовете, у нас можеш и 50 пъти да излезеш. В другите държави има вечерен час, а в България няма".

Премиерът каза още, че е говорил с Оперативния щаб, ако продължава ниското ниво на заразяване, от понеделник с установен ред да се обмисли родителите с деца да могат да се разхождат в парка, но без да се събират хора.

"Аз искам да го махнем по рано това положение и да остане само закон, който да позволява, примерно здравният министър да задължава за маските, което е доказано вече", коментира премиерът.

"Всичко това, имаме ли го като анализ, има ли риск, достатъчно малък, за да го преглътнем, това са все неща, които мислим в следващите дни и седмици да отпускаме, за да не психясват хората", поясни Борисов и допълни, че пътуването по Великден не се е отразило негативно на заболеваемостта, тъй като най-вероятно хората са останали изолирани.



Коментари

Гошето

26 Apr, 2020 18:36

И защо да е глупост??глупост е че навремето баща ви не си е сложил гумата на бастуна за да леши света от диградирали малоумници кат вас,много ли ви е приятно да стоите вкъщи затворени,да не можете да излезете да се разходите или пък да излезете с някой на кафе не че имате с кой де,така че като не знаете какво говорите не си напъвайте малкото мозък в главата

Отговори

Anonimen

26 Apr, 2020 1:01

Напротив маските трябва да се отстранят защото с тях не можеж да вдишаш чистия въздух а с вдишане на един и същ въздух много ясно че ще се разболеем да се свалят маските и пак да спазваме мерките

Отговори

Живея в Холандия

25 Apr, 2020 21:43

Здравейте живея в Холандия тука такива мерки като карантина и декларации няма от самото начало на COVID 19 правителство се изисква само да се спазват правилата като 1.5 метра един от друг и в магазините даде използват дезинфектанти които са сложили на входовете на всеки магазин и си ходим нормално на работа тука няма дори и маски САМО В БЪЛГАРИЯ ЕДНО ШИЛЕ КАТО БОЙКО БОРИСОВ ПРАВИ ОЩЕ 5.МИЛОНА ШИЛЕТА НА ПРОСТИ ГЛУПАВИ ХОРА СЪБОТЕТЕСЕ ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЧЕ САМО ЗАКОНИ ИЗМИСЛЯТ ПЪК ЗАПЛАТИ ТЕ СИ СТОЯТ СУЩИ ТЕ .

Отговори

25 Apr, 2020 21:58

Не е само в БГ. В Испания освен храна друго нищо не можеш да си купиш. До скоро малките хранителни магазини не работеха. Хората носят маски, защото знаят, че маските пазят. Хората са отговорни към себе си и останалите. Вируса оставя трайни последствия в организма. Уврежда младото поколение за цял живот, защото води до импотентност. Китай все още мери температура пред всеки магазин. Заради такива без отговорни нации ще стоим затворени и другата година.

Здравка

25 Apr, 2020 21:35

Това е абсурдно! Когато бяха по 6 човека бяхме затворени, сега когато са 60 души ще се премахне извънредното положение. Какво ви става бе?

Отговори

Добринка Йорданова

25 Apr, 2020 19:00

Престанете да пишете ГЛУПОСТИ.След това ще ревете защо отмениха по рано извънредното положение!!!!

Отговори

Veselina Ivanova

25 Apr, 2020 17:23

Маските ще ни разболеят в тези жеги! Доказаха,че вируса при високи температури умира,но не маски да носим.В Германия не е толкова топло,там като имат един слънчев ден и всички тичат по парковете и градинките,а тук климата си е много по-сух! Не може да се сравняваме с държавите в които над 20 градуса е лято, а при нас си е едва ли не хладно

Отговори

26 Apr, 2020 2:50

аз живея в Германия и от 1 месец под 20 градуса не е падало предимно 24 25 градуса големи жеги от края на март.А що се отнася до маските от понеделник и тук са задължителни и е доказано,че помагат!

26 Apr, 2020 2:50

аз живея в Германия и от 1 месец под 20 градуса не е падало предимно 24 25 градуса големи жеги от края на март.А що се отнася до маските от понеделник и тук са задължителни и е доказано,че помагат!

25 Apr, 2020 19:45

Аре спрете да мрънкате, че било гадно на жега с маска. Ми по добре да Ви е гадно известно време от колкото да умрете или да сторито в болница пак толкова ВРЕМЕ. Стегнете се да не сте на 5 години, че сте се размрънкали така.

Силвия Гордеева

25 Apr, 2020 15:52

Това е пълна глупост!Как така да се прекрати извънредното положение?Колко хора ще си отидат? Как до вчера беше много лошо положението г-нБорисов а днес е друго?Това е абсурдно !Просто всички /софиянци/ и аз съм софиянка,която спазва правилата и другите трябва да спазват!!!!

Отговори

26 Apr, 2020 8:55

И пак вие спазвахте, а в махалите не спазваха. Маймуните направиха и правят вас на маймуни, а вие ПАК ГИ ТЪРПИТЕ! А не може и маймуните да са маймуни, и овцете - маймуни, ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО Е!

25 Apr, 2020 21:49

Ами,стойте си в къщи,и след като отменят извънредното положение.Мнохо хора и деца имат нужда от слънчеви лъчи,и свеж въздух.И се запознайте малко с медицина,няма по добър лечител от природата,Бъдете здрави,и си стойте в къщи още 100 години,ако искате.

25 Apr, 2020 18:24

Ти си спазвай твойте си правила. Видя се, че хората са разумни и от предното пътуване нямаше проблеми. Само злобна истерия от хора като теб.

25 Apr, 2020 17:38

Я мълчи там

магдалена

25 Apr, 2020 15:46

в момента се намирам в германияне можах да се прибера у дома хзаради тази ситоация тук тази седмица вече задължават маските навсякаде понежепочва всичко да функционира училища от 12 год.на горе магазини работни места всичко до 4 5 маи така фщее докато хсе нормализира искат да видят дали хще има пак болне ако има може хда има пак карантина каннцлерката оведомява всички граждани които фе хсррял работа дава им зависи от зарлатата и ромощите се дават на всеки и сторира заеми ивсичко в това фчисло фи ток

Отговори

....

25 Apr, 2020 15:39

Долу маските и глупостите 1 ст. Няма да видите ит мен за маски и предпазни средства

Отговори

Марти

25 Apr, 2020 15:15

Пълни глупости!!!

Отговори

ПУ

25 Apr, 2020 12:28

.............ВЕЛИКА КУТИЯ ВЕЛИК СИГНАЛ......УТ КОЗМОСА !.......БАНКЯ БУРГОС ДРУЖВЕ ФОРЕВЕРЕ !....... ................ТИКВАТА Е ВИРУС А МАСКИТЕ СА НЕЗАКОННИ...И СА ФОРМА НА РЕПРЕСИЯ !.......

Отговори

26 Apr, 2020 8:30

Лелеее, понякога като Ви гледам как пишете, се чудя дали сте родени идиоти или сте ходили на допълнителни курсове ????

ПУ

25 Apr, 2020 12:14

...........А ?..........

Отговори

ПУ

25 Apr, 2020 12:14

.................ТИКВАТА Е ВАША !...........

Отговори

25 Apr, 2020 14:04

Кратуната е твоя!!!