КПП-тата  отпадат до дни
  • 318
  • 8
  • 0
  • 10
  • 15
  • 9
  • 3
  • 8

КПП-тата отпадат до дни

Като лекари намираме, че разрешението за разходки паркове и планини е безкрайно необходимо, за да намалим стреса и да подобрим състоянието на имунната защита.

Това каза в предаването "Плюс-минус" по Nova д-р Гергана Николова, член на Управителния съвет на българския лекарски съюз.

Имаше период, в който трябваше да има време да се подготви здравната система, да направим методиката и алгоритъма на работа. Тази пандемия е нещо ново, за първи път се изправяме пред нещо такова. Най-важното беше да не се получи лавина от болни, които да няма къде да бъдат настанени. Затова се взеха тези бързи и навременни мерки. Този етап вече отмина, системата работи плавно и трябва да правим стъпки встрани, за да опазим освен живота и психическото здраве на хората. Ограничения трябва да има, но не трябва да бъдат толкова рестриктивни, че да потиснат психиката и имунната система на човек, заяви д-р Николова.

В декларация на Българския лекарски съюз искаме да се прецизира докога трябва да останат КПП-та между областните градове, защото движението между областите трябва да бъде възстановено. Хората трябва да могат да отидат при възрастните си родители при спазване на социална дистанция, или на вилите си. Според нас КПП-тата могат да отпаднат, посочи тя.

Проблемът с коронавируса не трябва да се неглижира. Ще искаме постепенно разхлабване на мерките, но хората трябва да имат съзнание, че вирусът съществува и трябва да се пазят със спазване на социална дистанция, поддържане на хигиена у дома и редовно миене на ръцете, посочи д-р Гергана Николова.

Ще победим вируса. Животът ще продължи въпреки него, уверена е д-р Николова.

Твърде е възможно в следващите няколко дни да отпаднат ограничителните мерки за движение.Коментари

Каруцаръ

3 May, 2020 7:49

Многостранна карантина-можеш да обикаляш цялата страна и цяла Европа, но! без да влизаш в областен град!?

Отговори

маргарита

2 May, 2020 7:49

Маските и те паднаха ………..ХИП ,ХИП УРААА...………………..

Отговори

Бисер

2 May, 2020 0:18

Ще съм много щаслив скоро да отпаднат всички мерки и живота ни да продължи по нормален начин Радвам се че и маските отпаднаха

Отговори